Francia rémes

Majdhogynem tét nélküli meccs várt a franciákra és a svédekre Kijevben, hiszen Benzemáék szinte páholyból, a skandinávok pedig biztos búcsújuk tudatában kezdhették a találkozót.

Azzal együtt, hogy a franciáknak azért akadt némi veszítenivalójuk, az északiak nyitottak két pulzusszámemelő fejessel, ám a legnagyobb helyzetet már Laurent Blanc együttese alakította ki: a 8. percben Ribery célozhatta meg közelről a kaput, ám a labda Isakssonban landolt. Két perccel később aztán ismét a svédek veszélyeztettek: Mexes hibája nyomán Toivonen elhúzta a labdát a kifutó Lloris kapus mellett, de túlságosan kisodródott, és csak a kapufa külső élét találta el.

Az első félidő ezen a ponton a lényeget illetően véget is ért. Az éppen műtét előtt álló aneszteziológusok nyugodtan lepihenhettek volna, ha bekapcsolják betegeiknek a televíziót, mert azok biztosan elalszanak maguktól is... Viszont nagy reményeket lehetett fűzni ahhoz, hogy a folytatás valamivel élénkebb, eseménydúsabb játékot hoz, hiszen szinte semmit nem kellett tenniük a csapatoknak ahhoz, hogy a térfélcserét követően fölülmúlják addigi produkciójukat.

És így is történt.

Noha a középkezdés után a franciák mutatkoztak aktívabbaknak, az 54. percben a svédek lőttek bombagólt: a jobbról középre ívelt labdát Ibrahimovic – megint Mexes mellől –tizenöt méterről, félfordulattal, parádés mozdulattal küldte a kapuba.

A gól fölpiszkálta a franciákat, azonban „egykapuzásuk” is eredménytelen maradt. Az ember persze elmerengett, mi lett volna, ha hasonló elánnal nyomulnak már az első játékrészben is, de a feltételes módnak ezúttal sem volt értelme. A korábbi lazsálás megbosszulta magát, ráadásul Sebastian Larsson – a semmiből... – bevágta a másodikat is. Ám Ribery és társai az angolok sikerének köszönhetően vereségük dacára is továbbjutottak, s csak amiatt sopánkodhatnak, hogy a negyeddöntőben nem az olaszok, hanem a spanyolok várnak majd rájuk.

De ki tudja? Lehet, hogy nem is bánják?

SVÉDORSZÁG FRANCIAORSZÁG 2-0 (0-0)

D csoport, Kijev, 61 000 néző. Jv.: Proenca (portugál).

Svédország: Isaksson – Granqvist, Mellberg, J. Olsson, M. Olsson – S. Larsson, Källström, A. Svensson (Holmen, 78.), Bajrami (Wilhelmsson, 46.) – Toivonen (Wernbloom, 78.), Ibrahimovic.

Franciaország: Lloris – Debuchy, Rami, Mexes, Clichy – M’Vila (Giroud, 83.), A. Diarra – Ribery, Nasri (Menez, 77.), Ben Arfa (Malouda, 59.) – Benzema.

Gól: Ibrahimovic (54.), S. Larsson (91.).

A D CSOPORT VÉGEREDMÉNYE

1. Anglia                 3 2 1 – 5-3 7

2. Franciaország  3 1 1 1 3-3 4

3. Ukrajna              3 1 – 2 2-4 3

4. Svédország       3 1 – 2 5-5 3

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.