Nalbandian, a ráfizető vendég

Alaposan megfizetheti az árát vasárnapi – ahogyan maga nevezte –„frusztráltságának” David Nalbandian, aki ellen hétfőn nyomozást indított a brit rendőrség.

A wimbledoni torna főpróbájának tekintett londoni füves pályás verseny vasárnapi döntőjének hihetetlen eseménye gyorsan tévés, világhálós és nyomtatott sajtós szenzációvá vált. E sorok írásakor több mint 735 ezren tekintették meg a YouTube-ra felkerült klipet. Az argentin sztár a második szettben, miután az első játszmát megnyerte, ellenfele 4:3-as vezetésénél elveszítette türelmét, amikor Marin Cilic, a horvát óriás elvette adógatójátékát.

Nalbandian érthetetlen mérgében belerúgott egy hirdetőtáblába, amely szerencsétlen módon kifordult a sarkából, és megsértette a vonalbíró, Andrew McDougall sípcsontját. A mély sebből vérző férfi a helyszínen orvosi kezelésben részesült.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

Az eset szokatlanságára és súlyára való tekintettel Fergus Murphy bíró félbeszakította a meccset, diszkvalifikálta a harmincéves sportolót, és Cilicset hirdette ki győztesnek. Rosszul járt a közönség, mely költséges, a legjobb helyek esetében a 105 fontot is elérő jegyéért magas színvonalú tenisz helyett véres drámát látott. Nalbandiant a hírnevén esett folton kívül egyéb veszteségek is érték. Elesett a minimálisan mint „ezüstérmesnek” kijáró 36 144 font pénzdíjtól, a versenyen nyújtott szereplésével kiérdemelt világranglistapontoktól és attól a lehetőségtől, hogy a közelgő wimbledoni Grand Slam-viadalon a kiemeltek között szerepeljen.

Nalbandian hirtelen felindultságáért részben a férfiak teniszösszecsapásait irányító testületet hibáztatta. Arra utalt, mekkora nyomás nehezedik a játékosokra, akik megsérülhetnek a veszélyes felületeken, mégis eleget kell tenniük kötelezettségeiknek. Bocsánatkérő szavaiból az vehető ki, hogy szinte természetesnek tartja, hogy a teniszezők időnként földhöz vágják az ütőjüket vagy ordítanak.

A Metropolitan Police feljelentés alapján testi erőszak gyanújával indított nyomozást Nalbandian ügyében. A brit lapok tudósításaiból és a szurkolók internetes hozzászólásaiból úgy tűnik, a történteket sportszerűtlen, durva magatartásnak tekintik.

Úgy látják, Nalbandian megérdemli, hogy megfosszák az elsőség elérésének lehetőségétől, és jogos lehet a pénzkiesés vagy egyenesen egy pénzbírság is, de a rendőrségnek nem kellene beavatkoznia.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.