Sérült dánok

Mulatságos volt, ahogyan az eredetileg brazil, de hazájának futballistaként nem kellő Pepe a portugál címert csókolgatta a mezén azután, hogy a jobb felső sarokba fejelte Joao Moutinho szögletét (1-0).

Ennél szomorúbbnak tetszett Cristiano Ronaldo két lövése: az egyik öt méterrel mellé, a másik hárommal fölé ment. Ezzel együtt már 2-0-ra is vezettek a portugálok, mert a körültekintő Nani passzát Helder Postiga közelről a léc alá küldte, ám az igazi átadás Krohn-Dehlié volt, aki fejjel játszotta meg Bendtnert, és a csatárnak csak annyi dolga maradt, hogy (szintén fejjel) átsegítse a labdát a kapuvonalon (2-1).

Még egy fontos momentum: Raul Meireles (1-0-nál) „bravúros” vetődéssel húzta le a labdát a kiugrásra kész Krohn-Dehli elől, ám Thomson skót játékvezető csak sárga lapot mutatott fel, noha a portugál játékos alighanem gólt mentett, de legalábbis csábító dán helyzetet akadályozott meg kézzel.

A második félidő elején folytatódtak Cristiano Ronaldo megpróbáltatásai: bár Helder Postiga érzéssel engedte el a labdát társának, az egyedül kilépő „CR7” lövését Andersen – a számára nem sok jót ígérő szituációhoz képest – fölényesen hárította. Majd már a második dán labdarúgó sérült meg anélkül, hogy bántották volna; hiába, hosszú ez az évad, sok meccs van a lábakban… Cristiano Ronaldo a 77. percben egyenesen öreg embernek tűnt: ezúttal Nani hozta őt elronthatatlannak tetsző helyzetbe, de tíz méterről hárommal mellé gurított. Ezt már nem bírta el a portugál együttes: a következő dán akcióból Bendtner – Pepe mellől, megint fejessel – egyenlített (2-2). De maradt még fordulat: Paulo Bento portugál szakvezető beküldte Varelát, és tudta, miért: a csereember döntő gólt szerzett (3-2), arany tartalék volt…

PORTUGÁLIA-DÁNIA 3-2 (2-1)

B csoport, Lvov, 34 000 néző. Jv.: Thomson (skót).

Portugália: Rui Patrício – Joao Pereira, Pepe, Bruno Alves, Fabio Coentrao – Raul Meireles (Varela, 84.), Miguel Veloso, Joao Moutinho – Nani (Rolando, 87.), Helder Postiga (Nelson Oliveira, 64.), Cristiano Ronaldo.

Dánia: Andersen – Jacobsen, Agger, Kjaer, Simon Poulsen – Kvist, Eriksen, Zimling (Jakob Poulsen, 16.) – Rommedahl (Mikkelsen, 60.), Bendtner, Krohn-Dehli (Schöne, 90.).

Gól: Pepe (24.), Helder Postiga (36.), Bendtner (41. és 80.), Varela (86.).

Varela hárompontosa
Varela hárompontosa
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.