Írolvasó találkozó

Úgy kezdték az írek elleni meccset a horvátok, ahogyan az a nagykönyvben meg van írva: már a 3. percben vezetéshez jutottak a poznani találkozón. Srna jobb oldalról belőtt labdáját Mandzukic nem különösebben veszélyesen fejelte kapura, ám Given lehorgonyzott, és amikor úgy döntött, hogy végre megmozdul, már késő volt.

Ám nem sokat kellett várniuk a zuhogó esőben – és a hátrány dacára – is rendkívül vidámnak tetsző ír szurkolóknak az egyenlítésre: a 19. percben egy balról elvégzett szabadrúgás nyomán remek tempóban bólintott a labdába a lemaradó Corluka mellett St. Ledger, s már ki is tört a zöld népünnepély a lelátón. Ez a boldogság sem érte meg azonban a szünetet, mert a folytatásban jelentős fölényben játszó horvátok két perccel az első félidő lefújását megelőzően ismét vezetéshez jutottak: bár Jelavic lesen kószált az ír kapu előtt, a labda Wardtól – vagyis ellenféltől – szállt hozzá, így, miután a hálóba továbbította azt, Kuipers, a holland bíró középre mutatott (2-1).

A második játékrész aztán kísértetiesen hasonlóan kezdődött, mint az első: ismét három perc telt el csupán, megint Mandzukic fejelt és Given újra elkésett... (3-1). A továbbiakban alaposan „leült” a mérkőzés, s újabb gól már nem esett. A horvátok persze a legkevésbé sem bánkódtak emiatt.

HORVÁTORSZÁG ÍRORSZÁG 3-1 (2-1)

 

C csoport, Poznan, 40 600 néző. Jv.: Kuipers (holland).

Horvátország: Pletikosa – Corluka, Schildenfeld, Strinic – Srna, Rakitic (Dujmovic, 92.), Vukojevic, Modric, Perisic (Eduardo, 89.) – Jelavic (Kranjcar, 72.), Mandzukic.

Írország: Given – St. Ledger, Ward, O’Shea, Dunne – McGeady (Cox, 54.), Whelan, Andrews, Duff – Doyle (Walters, 54.), Keane (Long, 75.). Gól: Mandzukic (3. és 48.), St. Ledger (19.), Jelavic (43.).

 

ÍGY ÁLLNAK

 B CSOPORT

1-2. Dánia               1 1 – – 1-0 3

1-2. Németország     1 1 – – 1-0 3

3-4. Hollandia          1 – – 1 0-1 0

3-4. Portugália         1 – – 1 0-1 0

C CSOPORT

1. Horvátország        1 1 – – 3-1 3

2-3. Olaszország      1 – 1 – 1-1 1

2-3. Spanyolország   1 – 1 – 1-1 1

4. Írország               1 – – 1 1-3 0

Ez lesz ma

D csoport: Franciaország–Anglia (Donyeck, 18), Ukrajna–Svédország (Kijev, 20.45)

Mandzukic: kettő a háromból
Mandzukic: kettő a háromból
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.