Olasz meló

Elsőként a huszonegyedik helyen kiemelt Sara Errani jutott be a francia nyílt teniszbajnokság női versenyének döntőjébe: az olasz játékos három szettben verte a hatodikként rangsorolt ausztrál Samantha Stosurt.

A budapesti torna idei győztesét zavarta meg kevésbé, hogy a mérkőzés az esőszünet miatt egyórás késéssel kezdődött: 7:5-re megnyerte a nyitófelvonást.

Stosurt nem zaklatta fel a rossz start, amennyiben a második játszmában 6:1-gyel hengerelt. A döntő szett újra az itáliai teniszezőé volt, aki pályafutása legnagyobb sikerét érte el azzal, hogy bejutott a Grand Slam-torna döntőjébe. Az eredmény már csak azért is meglepő, mert Errani korábban egyszer sem múlta felül Stosurt. Most épp a legjobbkor...

A másik elődöntő kevesebb izgalmat tartogatott: Marija Sarapova (2.) szinte esélyt sem adott Petra Kvitovának (4.) a diadalra. Az orosz játékos 6:3-ra nyerte az első, s ugyanilyen arányban a második játszmát. Ha győz a szombati fináléban, kiegészíti gyűjteményét: nyert márWimbledonban, New Yorkban, valamint Melbourne-ben is, de Párizsban még sohasem. Ma a férfitorna elődöntőit rendezik: Federer Djokovicsal, Nadal Ferrerrel találkozik.

Sara Errani
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.