Orbán és spanyol bíró az Eb nyitómérkőzésén

Spanyol játékvezetőt jelölt az UEFA a labdarúgó-Európa-bajnokság holnapi nyitómérkőzésére: a Lengyelország–Görögország találkozót Carlos Velasco Carballo dirigálja majd. A 41 éves spanyol bíró a májusi Chelsea–Bayern München Bajnokok Ligája-döntőn negyedik játékvezetőként segítette a portugál Pedro Proenca munkáját.

Tíz ukrán játékos gyomorpanaszokkal küzd az Eb rajtja előtt. Oleg Blohin szövetségi kapitány a törökökkel szemben 2-0-ra elveszített, a németországi Ingolstadtban rendezett felkészülési mérkőzés után elmondta: fogalma sincs, mi okozhatta a tömeges fertőzést, mert szinte mindenki más ételt fogyasztott. Mindenesetre beteg a válogatott két vezéralakja, a középpályás Anatolij Tyimoscsuk és a csatár Andrej Voronyin is; előbbi kifejezetten rossz állapotban van. Az ukránok először hétfőn lépnek pályára, ellenfelük a svéd csapat lesz.

Sérti a hatályos törvényeket, hogy a cseh válogatott játékosainak mezét a korábbi állami címer helyett csak egy oroszlán stilizált képe díszíti – Morvaországban. A labdarúgó-válogatott új szerelését tavaly ősszel mutatták be, s az Európa-bajnokság előtt egy brnói szurkoló az államügyészségen feljelentette a Cseh Labdarúgó Szövetséget.

Orbán Viktor kormányfő a helyszínen nézi meg az Eb lengyel–görög nyitómérkőzését – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A dán labdarúgó-válogatott valamennyi tagja hárommillió koronát (csaknem 122 millió forintot) kap, amennyiben a csapat megnyeri az Európa-bajnokságot. A német futballisták fejenként 300 ezer euróhoz (90,5 millió forinthoz) jutnak az aranyérem megszerzése esetén.

A Bild című lap közzétette Joachim Löw teljes szabálylistáját az Eb-re vonatkozóan: a német szövetségi kapitány megengedi, hogy a mérkőzések után a feleségek, barátnők, gyerekek meglátogassák a játékosokat, de arról még nincs döntés, hogy éjszakára is maradhatnak-e. A sör és a bor fogyasztása kismértékben nem tiltott, miképpen a dohányzás sem. A különféle közösségi médiafelületek is használhatók, de nem arra, hogy a csapatot, az ellenfeleket, netán a játékvezetőket kritizálják a futballisták.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.