Közvetítési jogok: Tizennégyes keret

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap, valamint a Sport TV-t működtető Chello Central Europe Zrt. közös pályázata nyerte el az MLSZ versenyprogramjainak négy évadra szóló közvetítési és sugárzási jogait.

„Nem mondom, hogy hatalmas érdeklődés mutatkozott a pályázat iránt” – mondta Csányi Sándor, a labdarúgó-szövetség elnöke, annál nagyobb sikerként értékelte, hogy összesen több mint 14 milliárd – évadonként 3,54 milliárd – forintért kelt el a csomag.

Az előző – három évadra vonatkozó – megállapodás 5,5 milliárdos volt, azaz arányosan csaknem megduplázódott az összeg. Igaz, növekszik a közvetítések száma: a Sport1 minden, míg a Duna TV minden második pénteken ad NB I-es mérkőzést, szombatonként 14 órától az m1, 16-tól és 18.30-tól a Sport1, vasárnaponként 16.30-tól az m1, 18.30-tól pedig a Sport2 sugároz első osztályú találkozót. Szó esett rádiós adások lehetőségéről is, ám a szétszórt időpontok miatt körkapcsolás nyilvánvalóan nem lehetséges.

Böröcz István, az MTVA vezérigazgatója azt közölte: az előző évadban alkalmanként (és tartósan) átlagosan 300 ezren nézték az NB I-es meccseket, míg az úgynevezett odakapcsolók száma találkozónként 900 ezer volt. Málnay B. Levente, a Chello Central Europe Zrt. vezérigazgatója pedig kiemelte: a Sport TV magyar mérkőzésközvetítéseibe átlagosan 321 750 néző tekintett bele, míg a spanyol bajnoki találkozók odakapcsolóinak száma átlagban 215 644 volt.

Képzeljék, micsoda nézettséget lehetne elérni idehaza, ha igazi futball is lenne...

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.