Roland Garros: Elfogy a magyar

Anasztaszja Pavljuscsenkova az idei Roland Garros-tornán mindkét eddigi meccsét a 17-es pályán játszotta, s mindkétszer magyar vetélytárs ellen. A nyitányon Arn Grétát (6:4, 6:4), a második körben Czink Melindát búcsúztatta (4:6, 6:3, 6:3).

A meccsnyerést „garantáló” pályát még csak-csak kijárhatná magának a harmadik fordulóra is, ám az újabb magyar ellenfélre vonatkozó kérését már a játékrendet összeállító nagy hatalmú versenybírók sem tudnák teljesíteni. Azon egyszerű ok miatt, hogy immár elfogytak a magyarok a párizsi Grand Slam-torna mezőnyéből...

A 128-as táblára egyéniben „felférő” honfitársaink közül csak Czink tudott (egy) meccset nyerni, Arn és Babos Tímea számára a kezdés egyben zárást is jelentett. Párosban Marosi Katalin szintén beragadt a rajtnál, Babos a tajvani Hszie Szu-vej társaként egy meccsre volt jó; csütörtökön a negyedikként kiemelt Errani, Vinci olasz kettős befagyasztotta a reményeket (4:6, 2:6).

Czink Melindának volt esélye arra, hogy 2009 után ismét harmadik körös legyen a salakpályás világbajnokságnak számító párizsi tornán. A 22. kiemelt Pavljuscsenkova nem tetszett verhetetlennek (három esztendeje Marokkóban sikerült is a magyar versenyzőnek legyőznie őt). Honfitársunk ezúttal szettelőnybe került, s a döntő játszma elején is elvette ellenfele adogatójátékát, ám a folytatásban jobban koncentrált az orosz teniszező, s valóra váltotta a papírformát.

Talpra állni, feltámadni, hátrányból fordítani: ez a profi játékosok legfőbb ismérveinek egyike. A Roland Garros 2010-es női bajnoka és tavalyi finalistája, az olasz Schiavone (14.) is ezt tette a bolgár Pironkova ellen (2:6, 6:3, 6:1), és főnixmadárszerűen éledt újra poraiból a férfiaknál negyedikként kiemelt brit Murray. A rendíthetetlen ólomkatona hihetetlen fájdalmakkal a hátában próbálta tartani magát a „névtelen” Nieminen ellen, s hiába volt az egészségügyi stáb tanácsa, a józan ész, a skót teniszező 1:6, 2:4-es állásnál sem dobta be a törülközőt. Az orvosi kezelés után megrázta magát, s megnyerte a meccset (1:6, 6:4, 6:1, 6:2). A medicina csodája? Aligha. Inkább erős lélek, vasakarat, hibátlan koncentrálás. S persze a gyors hatású rehabilitáció sem hagyható ki a váratlan gyógyulást segítő okok közül. Mindezekkel, s az egynapos pihenővel együtt sem lesz könnyű dolga a nyúzott fizikai állapotban levő Murray-nek, hiszen a nyolcaddöntőbe jutásért az a kolumbiai Giraldo (50.) várja, aki a jövő nagy teniszezői közé betörni szándékozó ausztrál Tomic ellen nyert.

A hét végén esedékes harmadik forduló már az egészséges nagymenőknek is hozhat nehéz perceket. Pénteken az uraknál Del Potro–Cilic, Tsonga–Fognini, Simon–Wawrinka, a hölgyeknél Petrova–Stosur, Radwanska–Kuznyecova találkozó következik. S vélhetően Djokovics, Federer vagy Berdych sem ússza meg olyan könnyen, mint csütörtökön Nadal, aki 6:2, 6:2, 6:0-ra iskolázta le az üzbég Isztomint.

Czink: out
Czink: out
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.