Kezdésként búcsú

A vasárnap kezdődött párizsi Grand Slam-tornán – a selejtezők döntőjének szerencsés veszteseként – a kazah Szeszil Karatancseva ugrott be az utolsó pillanatban vállsérülés miatt visszalépett 11. kiemelt Vera Zvonarjova helyére. A hír hallatán azt gondolhattuk: az eredetileg az orosz klasszis ellen készülő Babos Tímea lehet a nap szerencsés nyertese…

Persze Karatancseva sem akárki, hiszen 2005-ben volt már a WTA-rangsor 35. helyezettje is, ám sokkal könnyebb falatnak ígérkezett, mint az egyesben korábban két Grand Slam-döntőt játszó Zvonarjova.

Ám napjaink legmagasabban rangsorolt hazai teniszezője nem tudott élni az ölébe pottyant lehetőséggel: a világranglistán 67. Babos kiütéses vereséget szenvedett a 125. helyen álló Karatancsevától (1:6, 0:6). A viadal másik két magyar szereplője kedden lép pályára: Arn Gréta (106.) ellenfele a 22. helyen kiemelt, tavaly negyeddöntős orosz Pavljucsenkova lesz, míg Czink Melinda (116.) a brit Keothavong (81.) ellen mérkőzik.

Ami a sztárokat illeti: különösebb meglepetés nélkül indult be a kéthetes viadal motorja. A hölgyeknél a volt világelső Venus Williams, a jelenlegi királynő Azarenka, a címvédő Li Na, a 2009-es bajnok Kuznyecova, a US Open-bajnok Stosur, s a többi sztár teljesítette a kötelezőt, miként az uraknál Djokovics, Federer, Del Potro, Tsonga is. Kiesett viszont a kiemelt osztrák Melzer (30.), s az amerikai Roddick (26.), sérülés miatt adta fel meccsét a spanyol Feliciano Lopez (15.).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.