Montpellier 1

Már éjszaka, a repülőtéren hatalmas tömeg fogadta a Montpellier Auxerre-ből hazatérő futballcsapatát, miután az együttes a zárómérkőzésén 2-1-re győzött, és – a klub történetében először – elhódította a francia bajnoki címet.

Az ünneplés hétfő délután Montpellier emblematikus terén, a Place de la Comedie-n folytatódott, és már mindenki feledte azokat az izgalmakat, amelyeket vasárnap késő este átélt.

Egyrészt az auxerre-i Kapo fejelte az első gólt.

Másrészt a második félidőben (már 1-1-nél) kétszer is meg kellett szakítani a mérkőzést, mert a csapatuk utolsó helyezése és kiesése miatt erősen frusztrált auxerre-i szurkolók vécépapírtekercsekkel és teniszlabdákkal árasztották el a pályát. Összesen vagy fél órán át szünetelt a meccs, és a második újrakezdést követő negyedik (a futballt illetően a hetvenhatodik) percben a Montpellier első gólját is szerző Utaka tizenöt méterről mentő lövést küldött a bal sarokba.

Azóta a Jourdren – Bocaly, Yanga Mbiwa, Hilton, Jeunechamps – Souleymane Camara, Cabella (Dernis, 79.), Saihi, Estrada (Stambouli, 69.), Utaka (Ait-Fana, 89.) – Giroud összeállításban játszó győztes csapat valamennyi tagját hősnek tekintik a legújabb bajnokcsapat városában. S tegnap reggel Montpellier lakosainak többsége párás szemmel nézegette a Ligue 1 táblázatát a L’Equipe-ben vagy a Midi Libre-ben: 1. Montpellier 82, 2. PSG 79, 3. Lille 74, 4. Lyon 64.

Gyönyörű! – mondta valamennyi olvasó, és kiment a térre megmámorosodni újból.

Aranyos póz: Cabella ünnepel
Aranyos póz: Cabella ünnepel
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.