Bál a Bakonyban

Elégedetten tekingetett körbe a Veszprém Arénában Carlos Ortega, a hat éven át a spanyol élvonalban szereplő CB Antequera kézilabdacsapatát trenírozó, az ibériai válogatott mezét korábban 147-szer magára öltő olimpiai és Európa-bajnoki érmes, a Barcelona együttesével hatszor BL-t nyerő balszélső.

Minden oka megvolt az örömre, hiszen leendő játékosai föltörölték a padlót a Szeged csapatával a bajnoki döntő harmadik meccsén...

A veszprémiek – amint az immár bizonyossá vált – Ortegával vágnak neki a következő évadnak, de a szurkolók most még azt a Mocsai Lajost éltették, aki öt esztendőt töltött a Bakonyban, s ez idő alatt éppen öt NB I-es aranyhoz segítette hozzá a garnitúrát. A jövőben kizárólag az olimpiai részvevő férfiválogatottnál dolgozó szakvezető az utolsó időkérést arra használta fel, hogy a tévé nyilvánossága alatt mondhassa el: „Gratulálok, uraim!” Majd a lefújás után meghatottan köszönt el klubjától, s megdicsérte a közönséget is, noha a drukkerek nem olyan régen, a BL-kudarc nyomán még „szépen” kikezdték őt.

Ám most fordult a kocka, ahogyan magán a mérkőzésen is. Az egyik fél két győzelméig tartó párharc harmadik találkozóján a vendég Szeged egy félidőn át tartotta a lépést a Veszprémmel, amely elsősorban a szintén távozó – pályafutását Kielben folytató – Vujin ellenállhatatlan alakításaival azért már ekkor is lépéselőnybe került (17:14), arra azonban senki nem számíthatott, ami a második fél órában történt.

Tizenhárom és fél percen át nem dobott gólt Skaliczky László csapata, s ebben persze nagy része volt a veszprémi kapuban Alilovicot időközben felváltó Fazekasnak, na de akkor is... Hasonló góliszonyra a leghosszabb szakállú sportági rajongók sem emlékeznek, s az ily módon kézilabdatörténeti „egykapuzássá” silányuló meccs sorsa hamar eldőlt. Négy perccel a vége előtt már tíz góllal vezettek a hazaiak (25:15), s azért lett „csak” nyolc a vége (29:21), mert a hajrá utcabáljelleget öltött, s erőteljes vállveregetések, örömittas kézrázások közepette telt.

Bajnokcsapat
Bajnokcsapat FOTÓ: MTI KOVÁCS ANIKÓ
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.