Forma–1: Pezsgőre tűz

A Williams-csapat tagjai vasárnap néhány órán belül a mennyet és a poklot is megjárták. Nem kis meglepetésre ugyanis az egyik Willamsszel Pastor Maldonadót intették le elsőnek a Spanyol Nagydíjon: a venezuelai pilótának ez az első győzelme, a csapat pedig majd nyolc éve nem nyert futamot.

Bár lett volna rá okuk, az ünneplésre nem sok idejük maradt az alakulat tagjainak. Körülbelül egy órával a futam leintését követően ugyanis lángra lobbant a Williams boksza. Az első hírek szerint egy elektromos hiba nyomán berobbant a garázsban lévő üzemanyag, ez okozta a tüzet. A csapat tagjai és az oltásban részt vevők közül – az első információk szerint – legalább hatan könnyebb égési sérüléseket és enyhe füstmérgezést szenvedtek, volt, akit kórházba kellett szállítani.

Ég a ház
Ég a ház

Visszatérve a futamra: Maldonado az egész hétvégén remek formában hajtott, a főként a gumikopásból adódó stratégiai csatákat hozó futamon egyetlen percig sem volt kétséges a győzelme. Barcelonában dobogóra állhatott még másodikként – a Maldonadót épp csak megszorítani tudó – Fernando Alonso (Ferrari), valamint harmadikként Kimi Räikkönen (Lotus).

Spanyol Nagydíj: 1. Maldonando (venezuelai, Williams), 2. Alonso (spanyol, Ferrari), 3. Räikkönen (finn, Lotus), 4. Romain Grosjean (francia, Lotus), 5. Kamui Kobayashi (japán, Sauber), 6. Sebastian Vettel (német, Red Bull), 7. Nico Rosberg (német, Mercedes), 8. Hamilton (brit, McLaren), 9. Jenson Button (brit, McLaren), 10. Nico Hülkenberg (német, Force India)

A vb-pontverseny állása. Pilóták: 1. Vettel 61, 2. Alonso 61, 3. Hamilton 53, 4. Räikkönen 49, 5. Webber 48, 6. Button 45, 7. Rosberg 41. Konstruktőrök: 1. Red Bull 109, 2. McLaren 98, 3. Lotus 84.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.