Ötről a kettőre jutottak

„Ne kelljen állandóan csesztetni benneteket, szurkoljatok már!” – üvöltötte a mikrofonba a Győr–Podgorica női kézilabda Bajnokok Ligája-döntő szpíkere, s a veszprémi albérletben az ember próbálta maga elé képzelni a müncheni Allianz Arenát, amelynek hangosbemondója vörös fejjel szólítja fel erőteljesebb buzdításra a Bayern-híveket a Chelsea elleni, közelgő futball BL-döntőn... Próbálta, de valahogy nem ment.

A kézilabdasport persze rengeteget fejlődött az elmúlt időben, ám idehaza bizonyos szempontból még mindig nem sikerült levetkőznie a familiáris jelleget. A miliő amúgy már pazar. Veszprémben is az volt, noha az idősebb korosztálynak nyilván nehezebben lábad könnybe a szeme egy-egy Löke-, Amorim- vagy Radicsevics-gól láttán, vagy akkor, amikor Lunde-Haraldsen „szemaforozza” ki a védhetetlennek tetsző lövést „A jövő Győrben épül” feliratú mezben, mint anno, amikor... De muszáj haladni a korral, s a jó ideje csalhatatlan jelek szerint a sportág globalizációilag ma már utolérte a labdarúgást is.

Szóval ingerült lett a műsorközlő a meccs második félidejének elején, amiért a szünetet is mindössze 13:12-es vezetés tudatában töltő vendéglátók képtelenek voltak megnyugtató előnyt kiharcolni, bár Görbicz – főleg támadásban – kimagasló teljesítményt nyújtott. Csakhogy a túloldalon a feltartóztathatatlan Popovics még őt is felülmúlta, s mivel a találkozót kissé elfogódottan kezdő, első góljukat csupán kilenc perc elteltével szerző montenegróiak rendkívül szervezetten és annál is kíméletlenebbül védekeztek, sokáig egymás nyakán lihegett a két csapat. Aztán a drukkertársait vehemensen instruáló vezérszurkolóval, (dressze tanúsága szerint) „Győri Zolival” együtt Karl Erik Böhn a bekkelésben egyébként legföljebb elégségest nyújtó együttese is megrázta magát, és az ötezer néző – közte a magával sehogyan sem bíró, a rohamrendőröknek is nekieső, látványos karatebemutatót tartó mintegy háromszáz montenegrói „szimpatizáns” – azt látta, hogy bő háromnegyed óra múltán ötgólosra duzzad a differencia (23:18). A ritmusváltás „atomkézilabdát” eredményezett ezekben a percekben, amikor szinte hibátlanul játszott a magyar garnitúra, hogy aztán az utolsó három percre összeomoljon.

A nagytábla 29:24-es állást mutatott a hajrá kezdetén, és – miután hibát hiba követetett – 29:27-es végeredményt nem sokkal később... Kár volt az eltékozolt fórért, mert senkinek ne legyen kétsége afelől, mi vár a kisalföldi társaságra a vasárnapi podgoricai visszavágón. Elég lesz? Kevés lesz? Most ezt találgatja szurkoló és szakember, s nyilván nem véletlen, hogy Görbicz Anita a meccs másnapján a következő idézetet osztotta meg ismerőseivel a Facebookon: „Amiben az emberi elme hinni tud, azt meg is tudja valósítani!” Ha a recept megvan, az már fél siker.

FTC: plusz egy Dabason

A szintén európai klubtorna döntőjében érdekelt magyar női csapat, az FTC Dabason fogadta a Viborg együttesét a KEK-végjáték első mérkőzésén. A hektikus találkozón a dánok öt góllal is vezettek az első félidőben, ám a szünetben már Elek Gábor játékosainál volt az előny (14:12), sőt: a térfélcserét követően négygólos differenciát ünnepelhetett a meccsnek otthont adó Pest megyei csarnok telt házas közönsége.

A hajrá azonban a skandinávoké lett, így a kupában címvédő zöld-fehérek minimális előny birtokában várhatják a vasárnapi visszavágót (31:30). A mezőny legeredményesebbje Skov volt kilenc góllal, míg Szucsánszki és Tomori egyaránt hatszor talált a hálóba.

Bakonyi csúcs

Kiütötte a Veszprém a Szeged csapatát a férfi bajnoki döntő első mérkőzésén.

A házigazda bakonyiak a tegnap délben rendezett találkozón – mindenekelőtt Alilovic kapus remeklésének köszönhetően – 33:22-re győztek. Az egyik fél második sikeréig tartó párharc vasárnap Szegeden folytatódik.

A látszat csal: Popovics foghatatlan volt
A látszat csal: Popovics foghatatlan volt
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.