Öreg Hölgy a küszöbön

A tizenötödik helyezett Cagliari vendége lesz holnap a Juventus labdarúgócsapata, ám a listavezető morog, mert a meccset áttették estére, hogy a találkozó egy időben (20.45) kezdődjék az Internazionale–Milan örökrangadóval.

Ráadásul Adriano Galliani Milan-elöljáró még szurkálja is a veretlenül, de csupán egy pont előnnyel vezető zebracsíkosokat, mert azt jövendöli, hogy vasárnap este Torinóban „sír a telefon”. E bemondást jól ismerik – Domenico Modugnótól – Itáliában (és Vándor Kálmán dalszövege révén Magyarországon is), ám a Milan nincs abban a helyzetben, hogy poénkodjék, mert valószínűleg elveszíti a bajnoki címet.

Igaz, már azt sem gondolta senki, hogy a vörös-feketék hátránya minimálisra csökken, ám Buffon a Lecce ellen, 1-0-nál (és torinói létszámfölényben) odaadta a labdát Bertolaccinak, aki a hálóba sétált az ajándékkal (1-1). A kapus azt emlegeti: „E hibát még most sem tudom megbocsátani magamnak.” Még egy ilyen baklövés akár helycserével is járhat az élen, de a realitást Massimiliano Allegri Milan-tréner nyilatkozata tükrözi: „Ha a Juventusé lesz a scudetto? Mi akkor is jó évadot zárunk, a rengeteg sérülés ellenére.” (Tényleg klinikára emlékeztetett a Milan, méghozzá folyamatosan, de ebben azért szerepe lehetett az edzőnek is, nem igaz?)

Azt persze mondani sem kell: a bajnokesélyesek közül a vörös-feketékre vár nehezebb feladat holnap, bár Massimo Moratti Inter-elnök sietett leszögezni, hogy neki teljesen mindegy, melyik csapat lesz az aranyérmes, a Juve vagy a Milan. Kétségtelen, a városi riválisok egymás elleni küzdelmében most nincs nagy tétje a derbinek, ám a presztízs sokat számít egy olyan párharcban, amelynek 289 darabját rendezték meg eddig (109 Inter-, 108 Milan-győzelemmel és 72 döntetlennel). A Serie A-ban 156 milánói örökrangadót tartottak idáig, s a mérleg a kék-feketék szempontjából: 58, 49, 49.

A történet 1908-ban, a svájci-olasz határvárosban, Chiassóban kezdődött (2-1-es Milan-sikerrel). Akkoriban nem is álmodtak arról, hogy a meccsből évszázados fogalom lesz...

A torinói Öreg Hölgyet azonban nem érdekli e legenda.

A bajnokság élmezőnye: 1. Juventus 78 pont, 2. Milan 77, 3. Napoli 58, 4. Udinese 58.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.