Bajnok a Real Madrid

Harminckettedszer bajnok a Real Madrid futballcsapata – ezt ünnepelték tegnap este a madridi Cibeles téren, na meg azt, hogy három év után sikerült visszahódítani a ligaelsőséget a Barcelonától. A pecsétet a Bilbaóban elért 3-0-ás győzelem ütötte rá a királyi gárda aranyérmére, de már az El Clasicón a Nou Campban aratott 2-1 után biztos volt, hogy ezúttal a fehéreké lesz a pálma.

Az adatok impozánsak: a Real Madrid 94 pontnál tart, azaz a hátralévő két fordulóban elérheti a százat; a szerzett gólok tekintetében 115-nél (a Barcelona 108-nál) jár; három mesterlövésze – Cristiano Ronaldo (44), Higuain (22), Benzema (20) – pedig összesen nyolcvanhattal vette ki részét a gólzuhatagból.

A csapat a bajnokságban húsz meccs óta veretlen, legutóbb a múlt év decemberében a Barcelonától kapott ki (1-3 a Bernabeu stadionban).

José Mourinho edző és társulata mégsem lehet felhőtlenül boldog – függetlenül attól, milyen tűzijáték zajlott a vetélytársak kapuja előtt, továbbá csütörtökön a Cibelesen –, mert megint csak nem sikerült megtörni az „átkot”, vagyis az együttes egy évtized múltán sem jutott a Bajnokok Ligája döntőjébe. Legutóbb 2002-ben büszkélkedhetett finalista pozícióval – sőt győzelemmel – a Real Madrid, amely kilenc diadalával az első számú európai klubtorna specialistája (volt).

A régi időkhöz méltó áttörés a kontinensen változatlanul várat magára...

A bajnokság élmezőnye: 1. Real Madrid 94 pont, 2. Barcelona 87, 3. Valencia 58, 4. Malaga 55.

Buszon a bajnokok
Buszon a bajnokok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.