Pesti csillagok

Méhes Jenő, az angyalföldi klub ruhástul a medencébe ugró szakosztály-igazgatója piros-kék zászlót lobogtatott a vízben, s a felirat a drapérián az volt, hogy „2012-ben bajnok a Vasas”. Mivel a lobogót nyilván nem az Eger elleni pólódöntő harmadik meccse alatt szőtték, azt kell gondolni: a direktor biztosra ment.

Amúgy nem egyedül úszott a boldogságban (is), mert a házigazdák hívei sorra vetették magukat a habok közé; pancsoló kis- és nagylányok, meglett férfiak vettek szoknyás, blúzos, nadrágos fürdőt a Komjádi uszodában.

A budai Duna-parton olyan tömeg volt, hogy Kemény Dénes szövetségi kapitánynak már csak állóhely jutott, ám a vendéglátók eleinte hiába vártak az ünnepre, az első két negyedben az Eger nemhogy ellenállt, de kétgólos vezetést szerzett. A „félidei” 2:4 önmagában is mutatta, hogy egyáltalán nem bírt vetélytársával a Vasas, az egri drukkerek meg mindössze négynél is vidáman énekelték Nagy kapusnak: „Szedd ki, Viktor, szedd ki!”

Korán daloltak.

A folytatásban eleinte úgy alakult minden, ahogyan addig, ám 4:6-nál, Hosnyánszki kettős létszámfölényben lőtt gólja után megállt a vidéki tudomány, s bár változatlanul két csapatmaradt a vízben, csak az egyik játszott. Pedig az imént említett állásnál Boskovic ötméteresét Szécsi kapus kivédte... Ám az ifjú Fülöp nagymesteri ejtése (6:6) tönkretette őt, és döntő fordulatot adott a döntőnek, mert ettől kezdve a Vasas úgy vízilabdázott, mint a Honvéddal vívott bajnoki elődöntő 9:1-es első három, valamint a Jug Dubrovnikkal játszott BL-elődöntő (16:7) utolsó három negyedében.

Azaz ellenállhatatlanul.

Brgljan, Katonás és a mérkőzés elején még két ziccert rontó Steinmetz Ádám foghatatlanná vált, mint az ász adogatások Wimbledonban, Nagy kapus meg kora este, fél hat tájban „nyugovóra tért”, vagyis lehúzta a rolót. Ennek megfelelően 8:6-ra fordított a Vasas, és lendületét csak az tudta megtörni, hogy a negyedik szakasz közepén elromlott az uszoda elektromos órája. A hungarikumnak nevezhető sportághoz és annak bajnoki döntőjéhez méltatlan kényszerszünet következett, miközben néhány néző azt kiáltozta: „Komédia!” Majd a hajrában kézzel mérték az időt, ám a Vasas híveinek így sem kellett izgulniuk, mert a nyomorúságos pihenőt követő Bátori-gól sem zavarta már meg az angyalföldieket, akik 8:7-ről pillanatok alatt 10:7-re változtatták az állást.

Ekkor aztán felhangzott a „bajnokcsapat, bajnokcsapat!”, Steinmetz Ádám pedig még emelt is a hangulaton, mert zárógólja – Fülöpével holtversenyben – a nap dobása volt (11:8). A diadallal a Vasas tizenhetedszer hódította el az aranyérmet, s az utóbbi hat bajnokság közül ötöt megnyert.

Az angyalföldi vízilabdázók úgy utazhatnak májusban Nagyváradra, hogy a Bajnokok Ligája Final Fourja előtt itt a hazai Final Five...

Röppályán a nők is

Egy másik csapatsportágban is aranyérmes a Vasas, a női röplabdabajnokság döntőjének ötödik mérkőzésén ugyanis 3:0 (19, 25, 21) arányban győzött a Gödöllő együttese ellen. A fővárosiakat csak a második szettben tudták megszorítani a vidékiek, így nem férhetett kétség a Folyondár utcaiak sikeréhez.

Az elsőséget 3:2-es összesítéssel megszerző Vasas ebben az évadban duplázott, hiszen a Magyar Kupát is elhódította.

Piros-kékes tető
Piros-kékes tető
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.