Majdnem bravúr

Nem sok hiányzott a Szolnok férficsapatának ahhoz, hogy folytassa azt a bravúrsorozatot, amelynek nyomán bekerült a harmadik számú kontinentális kosárlabda-klubtorna négy legjobb együttese közé.

A hazai rendezésű – ám nem a Tisza-parti városban, hanem Debrecenben zajló – Euro-Challenge elődöntőjében a Final Four legerősebb társulatának tartott Besiktas volt Pór Péter alakulatának ellenfele, s a szokatlanul kevés kosarat hozó mérkőzésen a törökök mindössze négy ponttal, 64:60-ra győztek.

Az első negyedet még a riválisuknál jóval határozottabban kezdő magyarok nyerték (17:13), a folytatásban azonban elbizonytalanodtak Báderék, és vetélytársuk átvette a vezetést, amit aztán már nem is engedett át a meccs során. A Besiktas a negyedik tíz perc elején tíz ponttal is elhúzott (50:40), a hajrá mégis izgalmasan alakult (fél perccel a vége előtt 62:60).

A Szolnok bánhatja, hogy eltolta a finist, mert jó nevű ellenfelét ezúttal legyűrhette volna. Így viszont marad a harmadik hely kivívásának lehetősége: miután a francia Elan Chalon 84:69-re nyert a Triumf Ljuberci ellen, vasárnap az oroszokkal játszanak a szolnokiak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.