Pezsgős helyett vizes palack

Baromi nehéz meccs lesz – vetítette előre az elkövetkező bő óra várható történéseit Földi László, a Vasas szakvezetője, arra a kérdésre pedig, hogy előfordulhat-e valamiféle meglepetés a pólóbajnoki döntő második mérkőzésén, lakonikusan csak annyit mondott: „Persze, amennyiben meglepetés az, hogy átvesszük az aranyérmeket.”

Az egri Bitskey Aladár uszoda természetesen megtelt a párharc második találkozójára, amelyre a fővárosiak érkeztek előnyös helyzetben, tekintve, hogy hétfőn, a Komjádi uszodában 3:5-ről 6:5-re a maguk javára fordították a verejtékes randevút. Noha Földi kétséget sem hagyott afelől, hogy csapata már csütörtökön dűlőre szeretné vinni a dolgot, a nagyobb teher a hazaiak vállát nyomta, hiszen számukra nem volt több hibázási lehetőség.

Aztán hamar kiderült: ezúttal a pazar alakítások teszik majd emlékezetessé a kegyetlen birkózás közepette zajló gigászi csatát. Az első negyedben a Vasas meggyőző teljesítményt nyújtott, s játékosai szerény, de a látottak alapján magabiztosnak mondható 2:1-es vezetés birtokában úszhattak szusszanásnyi pihenőre a medence partjához.

A második nyolc percben azonban nekirontott riválisának Gerendás György társulata: bár Steinmetz Ádám 3:1-re alakította az állást, a félidőre az egriek jutottak kétgólos fórhoz (5.3). Sőt: a harmadik nyolc perc elején Hosnyánszky bombája nyomán 6:3-at mutatott a nagy tábla. A sportágat ismerők persze tudhatták, hogy a vízilabdában bármi megeshet, és a hátralévő időben fordulhat a kocka. A vízilabdás igazság jegyében Boskovic közelített (6:4), majd elszabadultak az indulatok, miután Gerendás – saját hagyományait felelevenítve – elveszítette a fejét, és egy bírói ítélet értékeléseként vizes palackot hajított a vetélytárs kispadjának irányába...

Aztán a Vasas egy gólra is felzárkózott, ám újabb csavar következett, s – nem utolsósorban a bombaformában játszó Hosnyánszkynak köszönhetően – 8:5-ös egri vezetésnél érkeztek meg a felek a végsőkig kiélezett hangulatú mérkőzés utolsó felvonásához.

A kérdés úgy szólt: vajon képese még feltámadni a Vasas, vagy végképp elsüllyed?

A válasszal nem sokat késlekedtek a vendéglátók, hat és fél perccel az utolsó dudaszót megelőzően Varga Zsolt behozhatatlannak tetsző előnyhöz juttatta csapatát (9:5). Ekkorra Földi már tudta, hogy ami elment, az elment, s a hajrában cseresorát szerepeltette, nyilván arra is gondolva, hogy a legjobbakra ráfér a pihenés, mert a meccsek meccse még hátravan.

Bizony, hátra, mert az összességében ezúttal feltétlenül jobb Eger 10:7-re győzött, egyszersmind kiharcolta, hogy vasárnap újra medencébe szállhasson.

Mostantól csak az számít, hogy akkor ki lesz a jobb, s legföljebb mellékes, szomorú adalék, hogy a lefújás után egy újabb ásványvizes flakon úszkált a medence közepén, elhagyottan.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.