Európa-csúcs

„Soha annyian nem neveztek még úszó Európa-bajnokságra, mint a közelgő debrecenire: a versenyen negyvenöt ország sportolói vesznek részt, ami rekord az Eb-k történetében.

Ez azt jelzi, hogy – olimpia ide vagy oda – a debreceni rendezvény korántsem a világverseny valamiféle főpróbája, hanem maga is rangos előadás lesz” – közölte Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, a szervező bizottság vezetője a testület tegnapi ülése után tartott, debreceni sajtótájékoztatón.

A kontinensviadalt május 21-27. között rendezik abban az uszodában, amely a 2007-es rövid pályás Eb helyszíne is volt.

Az esemény előtt huszonöt nappal a készültség csaknem százszázalékos, eddig a legfőbb problémát a résztvevők szállodai elhelyezése okozta, de már ezt is sikerült megoldani. Erről Orendi Mihály, a szervező bizottság tagja beszélt a sajtótájékoztatón, s mint hozzáfűzte: eredetileg a sportuszoda közvetlen szomszédságában álló, egyetemisták által lakott, csaknem ezer férőhelyes Campus Hotelben szerették volna elszállásolni a vendégeket, ám ehhez a helyi Hallgatói Önkormányzat nem járult hozzá. Emiatt a szervezők a Debrecentől mintegy húsz kilométerre lévő fürdőváros, Hajdúszoboszló szállodai kapacitását veszik igénybe.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.