Genoa: meztelenül

Meghökkentő jelenetnek voltak szemtanúi a Genoa–Siena futballmérkőzés nézői. A vendégcsapat 4-0-ra vezetett az olasz élvonalbeli meccs második félidejének elején, amikor a tizenegy találkozó óta nyeretlen, a kiesés elkerüléséért küzdő hazai együttes „szurkolói” botrányt okoztak.

A „drukkerek” előbb füstbombákat és fáklyákat dobáltak a játéktérre, majd a huligánok azt követelték, hogy a játékosok adják át nekik mezeiket, amelyek viselésére – véleményük szerint – méltatlanná váltak. Marco Rossi csapatkapitány tárgyalt ugyan az ultrákkal, de nem tudta lebeszélni őket az akcióról, így a futballisták levették a dresszt. (Csupán két játékos nem volt hajlandó „vetkőzni”.)

A „szurkolók” a trikókkal a kezükben lehiggadtak, a játékosok pedig az öltözőbe vonultak egy másik garnitúra szerelésért; a mérkőzés a hosszú kényszerszünet után folytatódott. A Genoa szerzett ugyan egy szépítő gólt, de ez a lényegen nem változtatott: 4-1-re kikapott a Sienától. A klub vezetősége a mérkőzés után menesztette az április 2-án kinevezett Alberto Malesani szakvezetőt. (Ez volt a Genoa negyedik edzőváltása az évadban.)

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

Giancarlo Abete, az Olasz Labdarúgó Szövetség elnöke így kommentálta a skandalumot: „Akik ezt az akciót végrehajtották, nem szurkolók. Soha többé nem szabad őket beengedni a stadionba.”Enrico Preziosi, a Genoa elöljárója hasonlóképp nyilatkozott: „Felháborító, hogy 50-100 ember büntetlenül megteheti ezt anélkül, hogy bárki beavatkozna.”

Mindenesetre nem lesz könnyű dolga a Genoának, ha már a következő fordulóban bizonyítani akarja a dühös társaságnak, hogy méltó a klub mezének viselésére: a csapat holnap a második helyen álló Milan otthonába látogat...

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.