Utcabáli szezon

„A legnagyobb öröm, amelyet valaha éreztem” – mondta Jürgen Klopp edző a Mönchengladbach 2-0-ás legyőzése és a bajnoki cím megvédése után. Dortmundban voltak még „néhányan”, akiket hasonló boldogság töltött el: a zsúfolt stadionban 80 720 néző tombolt, majd a fél város az utcára vonult, hogy megünnepelje a futballcsapat újabb diadalát.

A házak ablakaiban „a Borussia ismét német bajnok” feliratú zászlók lobogtak, a korsókban habzott a sör, és mindenütt úgy tetszett: kolbászból van a kerítés...

Dortmundra valóban meseszép tavasz köszöntött, hiszen féltávnál a sárga-feketék csak ezüstérmes pozícióban voltak, de az évad második felében szédítő sorozatot produkáltak: tizenöt mérkőzésük közül tizenhármat megnyertek, és csak kettőt adtak döntetlenre. Habár a széria már korábban megkezdődött, hiszen a Borussia legutóbb a hatodik fordulóban kapott ki, azaz huszonhat egymást követő Bundesliga-találkozón maradt veretlen. (És már most ugyanannyi – hetvenöt – pontja van, amennyi az előző bajnokság végén volt.) A Weidenfeller – Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer – Blaszczykowski (Bender, 88.), Kagava (Götze, 73.), Gündogan (Leitner, 73.), Kehl, Perisic – Lewandowski összeállításban fellépő együttes a Gladbachnak sem hagyott esélyt: a Grosskreutzot helyettesítő Perisic fejesével (23. perc) és Kagava mindent elrendező góljával (59.) simán nyert.

S a nagy menetnek még nincs vége, hiszen a Dortmund május 12-én Berlinben kupadöntőt vív a Bayern Münchennel. „Már most grandiózus szezonunk van, de lehet akár ennél csodálatosabb is” – jegyezte meg Roman Weidenfeller kapus. A hosszú sérüléséből felépült Mario Götze pedig, aki a múlt év decembere óta először szerepelt a csapatban, elérzékenyülten említette: „Nehéz hónapokon vagyok túl, ám most minden rosszat elfelejtettem!” Az ezúttal hiányzó Kevin Grosskreutz a tévé nyilvánossága előtt énekelte: „Már megint német bajnok a BvB!”

A nóta minden taktusa stimmelt.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

A bajnokság élmezőnye: 1. Dortmund 75 pont, 2. Bayern München 67, 3. Schalke 58.

Jürgen Klopp sörfürdője
Jürgen Klopp sörfürdője
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.