Forró Bahrein

A Nemzetközi Automobil Szövetség és Bernie Ecclestone annak ellenére sem halasztotta el a Bahreini Nagydíjat, hogy a szigetállamban nem csitultak a lassan másfél éve tartó rendszerellenes – mindeddig több tucat halálos áldozatot követelő – tüntetések. A csapatok tudomásul vették a határozatot, elutaztak a Grand Prix helyszínére, ezzel együtt világos: korántsem átlagos versenyhétvége a mostani.

Jelzi ezt az is, hogy az „istállók” többsége páncélozott járműveket bérelt, és a szokásosnál több fegyveres testőrt alkalmazott, néhány televíziós társaság pedig – a biztonsági kockázatokra hivatkozva – nem küldte el stábját Bahreinbe. Az óvintézkedések nem voltak túlzók: a Force India csapat mikrobusza mellett Molotov-koktél robbant. Nem sérült meg senki, s mint kiderült, a robbantás nem a Forma–1-nek szólt, csak az érintettek rosszkor voltak rossz helyen.

Noha Bahreinben nem feltétlenül az F–1 áll a fókuszban, azért a versenyautók is „előkerültek”. Az első szabadedzést Lewis Hamilton nyerte, a másodikon pedig a Kínai Nagydíjon pályafutása első győzelmét megszerző Nico Rosberg érte el a legjobb időt. Utóbbival kapcsolatban mind többen – mások mellett Emerson Fittipaldi – nyilatkoznak úgy, hogy az idei vb esélyesévé lépett elő. Rosberg azonban „nem szállt el” a kínai sikertől, s azzal hűtötte a kedélyeket: „Egy győzelem még nem a világ.” Majd udvariasan hozzátette: „Ne felejtsenek el számolni csapattársammal, a hét világbajnoki cím után is sikerre éhes Michael Schumacherrel!”

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.