Talpon a Chelsea

„Nem könnyű úgy játszani, hogy az ellenfél tíz emberrel beáll védekezni, és egyetlen ellentámadásából gólt szerez...” – panaszkodott Josep Guardiola, a Barcelona futballcsapatának szakvezetője, miután együttese 1-0-ra kikapott a Chelsea otthonában a Bajnokok Ligája-elődöntő első mérkőzésen.

Andres Iniesta, a katalánok középpályása a gyenge helyzetkihasználást jelölte meg a vereség okaként, és valóban: Fabregas, Alexis Sanchez és a többiek sorra hibázták el a ziccereket.

Roberto di Matteo, az „arisztokratikus kékek” trénere nem éppen visszafogottan nyilatkozott csapata teljesítményéről: „Mondhatni, tökéletesen játszottunk, nagy eredmény ez számunkra. A játékosok megmutatták elszántságukat és tudásukat a világ legjobb klubcsapata ellen, s bebizonyították, micsoda futballisták valójában. Úgy gondolom, a két együttesnek ötven-ötven százalék esélye van a továbbjutásra.” Petr Cech csatlakozott edzőjéhez, s közölte: „Brillíroztunk.” John Terry, a londoni csapat kapitánya is elégedett volt a védekezésre koncentráló játékkal: „Ez a legjobb teljesítmények egyike, amit valaha láttunk a Chelsea-től.”

A meccset eldöntő Didier Drogba is kapott elismerést szépen, de bírálatot is mind gyakoribb színészkedései miatt. Wayne Rooney, a Manchester United támadója a Twitteren üzent az elefántcsontparti centernek: „Drogba, jó játékos vagy, de légy szíves, kelj fel!”

Meglehet, a barcelonai visszavágón még az is kevés lesz a talpon maradáshoz...

BAJNOKOK LIGÁJA, ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK

Bayern München–Real Madrid 2-1

Chelsea–Barcelona 1-0

EURÓPA LIGA, ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK

Sporting Lisszabon–Bilbao 2-1

Atletico Madrid–Valencia 4-2 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.