Eksztázis fél kilenctől tízig

A diadalokban roppant gazdag magyar póló dicsőségkönyvébe is nyilvánvalóan bekerül az az egészen lenyűgöző játékkal kivívott győzelem (16:9), amelyet a Bajnokok Ligájanegyeddöntő visszavágóján aratott a Vasas a „piskótának” igazán nem mondható Jug Dubrovnikkal szemben.

Az angyalföldiek edzőjét és szakosztály-igazgatóját nyilván érzelmileg is mélyen érintette a Honvéd elleni gálaműsort követő újabb díszelőadás, hiszen Földi László tréner és Méhes Jenő is harmincnégy esztendeje tartozik a klubhoz: játékosként mindkettő két BEK- és egy KEK-győzelmet számlált, s előbbi öt, utóbbi hét alkalommal nyert bajnoki címet hovatovább örökös egyesületének póló saként.

– Szédületesen játszottak a fiúk, ezt az estét egyhamar aligha felejti el az, aki látta – említi Földi a szerda fél kilenc és tíz óra között történtekről. – Abba azonban nem mennék bele, hogy volt-e már ilyen parádé, pláne három nap leforgása alatt, a klub vagy akár a magyar póló históriájájus tizenegyedikén azzal a Pro Reccóval találkozunk Nagyváradon, amelynek két csapatra való klasszis pólósa van. Hogy az olasz színekben szereplő világválogatott ellen is nyerni tudjunk, ahhoz legalább a mostani nívón kell játszani.”

Dehol vanmégNagyvárad!AVasas hétfőn a Komjádi uszodábanmegkezdi a bajnoki döntőt az Eger ellenében, és Földi úgy véli: a rendkívüli teljesítmények ellenére csak akkor nevezhető valóban varázslatosnak az évad, ha a Vasas elhódítja a hazai aranyérmet. Méhes nem ennyire visszafogott, szerinte „ez az együttes bármire képes: még a BL-győzelemre is”. Kijelentését azzal támasztja alá: „A Juggal szemben a lehető legmagasabb szintű játékot nyújtottuk, és nem csak úgy, véletlenül. E produkció egy folyamat része, s most már sokadszor derült ki, hogy még ez a különleges lendület is benne van a csapatban.”

Akárhogyan óvott ettől Zorán annak idején, a Vasasnál mégiscsak várják a májust.

Ez igen!
Ez igen! FOTÓ: MÓRICZ SIMON
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.