Szinkronban a Stamford Bridge-dzsel

Felemás előjelekkel várja a vízilabda BL negyeddöntőjének mai visszavágóját a két magyar szereplő: a Szeged az Eger elleni bajnoki párharc sima elbukásának, a Vasas pedig a Honvéddal szembeni OB I-es rivalizálás rosszul kezdődő, de annál fényesebben, már-már brutális kiütéssel záruló meccssorozatának emlékével.

A honfitárs együttesek helyzete más tekintetben sem azonos. Míg a Tisza-partiaknak a zágrábi Mladosttól elszenvedett, kezelhetőnek mondható, kétgólos hátrányból (8:6) kellene kidugniuk a fejüket a víz alól, addig a fővárosiak kizárólag bravúrral kerekedhetnek felül a Dubrovnikban 12:8-ra nyerő, szintén horvát Jugon. Ezzel együtt: a pólóban –mint tudjuk – semmi sem lehetetlen.

Vincze Balázs – a szegedi sátortetős uszoda alkalmatlansága miatt –hódmezővásárhelyi albérletbe költöző együttesének elvben kétségkívül jó az esélye a nagyváradi Final Fourba kerülésre, a kérdés csak az: a gyakorlatban mennyi az „odds”? Molnár Tamás és társai tudniillik a pazar évadkezdet után „leültek”, aminek ékes bizonyítéka a bajnoki alapszakaszban jóval gyengébb összteljesítményt nyújtó egriek elleni búcsú. De ebbe a sorba illik a zágrábi meccs is, amelynek azért lett vereség a vége, mert a szegediek – nem először a szezonban – megmagyarázhatatlanul pocsék szériát produkáltak (zsinórban négy gólt kaptak, miközben egyet sem lőttek), s még ők ünnepelhettek a végén, hogy a hajrában sikerült kétgólosra csökkenteni a hátrányt. Akárhogyan is: amennyiben a csongrádi garnitúra kivívná a továbbjutást, a BL négy legjobbja közé kerüléssel története toronymagasan legnagyobb diadalát aratná, s önmagával kapcsolatban végérvényesen száműzhetné a sportági szótárból a kiscsapat kifejezést.

„Minden idők leggyengébb játékát nyújtottuk” – a kemény kritikát Vad Lajos, a Honvéd trénere fogalmazta meg vasárnap a Komjádiban, azt követően, hogy játékosai – akik a mérkőzés közben már 9:1-es állás miatt is pironkodhattak – 12:7-re kikaptak Vasas elleni bajnoki elődöntő harmadik meccsén. Ennek ismeretében nem kellene különösebb jelentőséget tulajdonítani az angyalföldiek sikerének, csak hát a helyzet az: a Honvéd valóban rettenetesen gyengén játszott, ám a Vasas attól még pazarul. S ha semmi más, ez önbizalmat kell hogy adjon Steinmetzéknek, akik ma lényegében ugyanakkor küzdenek az életükért, mint Lampard és Messi a Stamford Bridge-en a futball BL keretében... Amennyiben három nappal korábbi arcukat mutatják megint, alighanem ugyanúgy ruhástul röpülhet a medencébe Méhes Jenő szakosztály-igazgató, mint nemrégiben egy bajnoki cím elnyerése után, s ha nem elég előrelátó, újra a medence aljáról kell felhoznia a mobiltelefonját.

De ha a csapat másik fizimiskáját látjuk, akkor semmi kétség: a vége nem fürdés, hanem befürdés lesz...

Bajnokok Ligája-negyeddöntő, visszavágók: Szeged–Mladost Zagreb (Hódmezővásárhely, 18.30, tv: Digi Sport, 18.15), Vasas–Jug Dubrovnik (Komjádi uszoda, 20.30, Sport2, 20.15).

Főszerepre várva: Kayes (Szeged) és Katonás (Vasas)
Főszerepre várva: Kayes (Szeged) és Katonás (Vasas)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.