London: reváns Londonért?

„Nem szabad 2009-cel törődnünk, mert ha a bosszúvágy tombol bennünk, akkor nyilvánvalóan kiesünk” – mondta Frank Lampard a Chelsea–Barcelona labdarúgó BL-elődöntő előtt, miközben a londoni klub összes szurkolója (és nem egy játékosa) revánsra készül a három évvel korábbi, vereséggel felérő 1-1-ért.

Annak idején is a legjobb négy között találkozott a két együttes, és a katalán csapat úgy jutott tovább, hogy Andres Iniesta a 93. percben szerezte – parádés lövéssel – a mentő gólt, a szigetországi klub labdarúgói meg kis híján nekimentek Övrebo norvég játékvezetőnek, aki legalább két tizenegyest nem ítélt meg a javukra. „A legrosszabb bíráskodás, amelyet Angliában valaha láttunk” – dörögték a brit lapok, de a párharc kimenetele szempontjából mit számított az már!

Iniesta most együttérzően nyilatkozott: „Rendkívül fájdalmas elbúcsúzni a döntőtől akkor, amikor már finalistának érzi magát az ember.” Daniel Alves viszont olajat öntött a tűzre, mert kijelentette: „A Chelsea nem Övrebo miatt esett ki, hanem azért, mert félt, és beállt védekezni.” Most nem sejteni, mi lesz, de Ashley Cole már hetykén leszögezte: „Tudjuk, miként tartóztassuk fel Messit, és fojtsuk szürkeségbe a Barcelona show-ját.”

Duma már van, a Chelsea azonban még nem nyert BEK-et vagy BL-t –ezzel egyedül áll a négyek mezőnyében –, sőt öt eddigi elődöntője közül négyet elbukott (különös módon: hármat a Liverpoollal szemben). A tizenkétszer elődöntős Barcelona pedig 6-6-ra (a 2000-es években – bármilyen meglepő is – 3-4-re) áll, azaz még a jelenkor etalonjának tartott vörös-kék együttes sem mehet biztosra... Ezt már csak azért sem teheti, mert az „arisztokratikus” kékek tizenhárom mérkőzést vívtak meg sorozatban veretlenül spanyol vetélytárs ellen a Stamford Bridge-en; igaz, legutóbb éppen a Barcelonától kaptak ki (2-1-re még 2006-ban).

Az angol reményeket növeli, hogy a mérkőzést az a német Brych vezeti, aki a Chelsea–Napoli nyolcaddöntő visszavágóját dirigálta. A márciusi találkozón a londoni csapat 4-1-re nyert. Múlt vasárnap, az FA Kupa elődöntőjében meg 5-1-re a Tottenham ellen. Az utóbbi azért is fontos, mert Lampard leszögezte: „Ez a játék a címerünk.”

Daniel Alves emlékezhet akárhogyan, úgy tetszik, a Chelsea már semmiképp sem fél.

BAJNOKOK LIGÁJA

ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK

Bayern München–Real Madrid 2-1

SZERDA

Chelsea–Barcelona (Digi Sport, 20.05)

Iniesta emlékezetes egyenlítő gólja 2009-ben, a Chelsea–Barcelona elődöntőn (1-1)
Iniesta emlékezetes egyenlítő gólja 2009-ben, a Chelsea–Barcelona elődöntőn (1-1)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.