Közeleg a vb

Mozgalmas időszak előtt áll a magyar hoki: persze a hazai rendezésű U18-as vb- és a felnőttválogatott lengyelek elleni, hétvégi felkészülési mérkőzései eltörpülnek a nagy feladat, a jövő vasárnap kezdődő, szlovéniai Divízió I-es világbajnokság mellett.

Az együttes öt riválisa társaságában szerepel az átalakított rendszerű tornán: sorrendben Japán, Ukrajna, Szlovénia, Ausztria és Nagy-Britannia alakulata ellen lép fel, s az első két helyezett szerez majd jogot arra, hogy a következő évben a vb elitjében, az A csoportban szerepeljen.

Kevin Primeau szövetségi kapitány a tegnapi sajtótájékoztatón „nagyon nehéznek” nevezte a társaság előtt tornyosuló feladatot, ráadásul akad némi bizonytalanság is az összeállítást illetően, hiszen egyelőre bizonytalan, hogy a két kapus, a Finnországban légióskodó Hetényi Zoltán és a Kazahsztánban védő Szuper Levente közülmelyik léphet jégre Ljubljanában.

Az esélyekről a válogatott két alapembere is beszélt: Szélig Viktor jóval óvatosabban fogalmazott, mint ifjú kollégája, Sofron István. Szélig szerint a realitás a negyedik-ötödik hely, míg Sofron úgy véli: amennyiben valamennyien a maximumot nyújtják, a legkevésbé sem elképzelhetetlen a feljutás.

A csapat a hangolódás jegyében szombaton és vasárnap is megmérkőzik a lengyelekkel a káposztásmegyeri Jégpalotában: az első mérkőzés délután fél hatkor, a másnapi 16 órakor kezdődik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.