Ötvenmillió fontos változás

Az idegenbeli 1-0-ás győzelme után magabiztosan, de nem elbizakodottan várja a Benficát a Chelsea a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján. A „kékek” összeállítása csak szerdán válik véglegessé, mert három kulcsjátékos is kisebb sérüléssel bajlódik.

Egyiküket különösen jól ismerik a látogatók: David Luiz európai pályafutása első négy évét Lisszabonban töltötte, onnan került a Chelsea-hez tavaly januárban 25millió euró körüli összegért. A korábban hebrencsnek, kiszámíthatatlannak tartott brazil hátvéd az utóbbi időben lehiggadt, a Benfica ellen kifejezetten jól teljesített, ám a szombati Aston Villa–Chelsea bajnoki találkozón bokaszalag-sérülést szenvedett. Helyét a télen a Boltontól igazolt Gary Cahill foglalhatja el. Ugyanígy bizonytalan a nagylábujját fájlaló Didier Drogba felgyógyulása, noha az elefántcsontparti center sokoldalúsága aranyat érhet, még ha csak csereként játszik is. Raul Meireles sincs tökéletes állapotban, de az ő pótlása könnyebb feladat: a középpályások közül Frank Lampard, Ramires és Michael Essien is harcra kész.

A portugál liga legutóbbi fordulójában az FC Porto mögé a második helyre felzárkózó Benficának Ramires Londonba távozása is fájdalmas volt. A brazil futballista jól illeszkedett be a magas fizikai követelményeket állító angol ligába. Príma átadásával ő hozta helyzetbe a portugál fővárosban Fernando Torrest, akinek passzából Salamon Kalou győztes gólt szerzett. Torresről szólva: a spanyol középcsatár is azok közé tartozik, akiknek önbizalmán, sőt teljesítményén Roberto di Matteo, az ideiglenes szakvezető sokat lendített. Az 50 millió fontért leigazolt sztár egészen a legutóbbi meccsekig formán kívül játszott, ám legutóbbi négy fellépésén háromszor is beköszönt. A magához tért Torres így joggal tart igényt a „magányos” középcsatár pozíciójára.

A statisztikai adatok Roman Abramovics gárdájának kedveznek, hiszen a Bajnokok Ligájában az idén valamennyi hazai mérkőzését megnyerte, a Stamford Bridge-en 14 gólt szerzett és mindössze egyet kapott. A Benficának nem csak az a baja, hogy előző öt próbálkozása során egyszer sem tudta felülmúlni angliai ellenfelét, hanem az is: fontos védői hiányoznak majd a találkozón. Miguel Vitor, Jardel és Ezequiel Garay sem lép pályára sérülés miatt.

A Real Madrid már az első mérkőzésen eldöntötte az APOEL elleni párharcot.

BAJNOKOK LIGÁJA

NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK

Bayern München–Marseille 2-0, 2-0

Barcelona–Milan 0-0, 3-1

Szerda

Chelsea–Benfica 1-0 (Digi Sport, 20.15)

Real Madrid–APOEL Nicosia 3-0 (Digi Sport Plus, 20.40)

Kalou, a szerző
Kalou, a szerző
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.