Milan: kórházigazda

Azt túlzással sem lehet állítani, hogy a Milannak óriási szerencséje van. A Serie A címvédője és listavezetője a legjobb nyolc között megint kifogta a BL- és klub Világ Kupa-győztes Barcelonát, s bár a csoportkörben kiválóan helytállt ellene (2-2, 2-3), a negyeddöntős párharc előtt ismét át csapott fölötte a sérülési hullám.

 A milánói vörös-feketék amúgy is a „bice-bócák” Európa-bajnokai: ha összeadjuk, hogy keretüknek tagjai hány mérkőzést mulasztottak ebben az évadban, akkor nem kevesebb mint 218 meccs jön ki. Ez messzemenően felveti Allegri edző felelősségét, legújabban azért is, mert a tréner az AS Roma elleni bajnokin beállította Thiago Silvát, aki tíz perc után kénytelen volt elhagyni a pályát, és –a doktorok véleménye szerint – három-négy hétig nem játszhat.

Nem ő az egyetlen milánói kulcsember, akinek fáj (vagy fájt) valamije. Ibrahimovicot a háta, Robinhót az amúgy finom bokája kínozta, azaz – sokak mellett – a Milan talán három legfontosabb emberével voltak, illetve vannak gondok a klubfutball jelenlegi etalonjának San Siro-beli vendégszereplését megelőzően. A házigazdák orvosai mindent megtettek, hogy Robinhót rendbe hozzák, de kérdés, milyen hatékonysággal – és meddig – tud futballozni ma este az utóbbi időben hiányzó brazil csatár. Thiago Silvát a szintén klasszis, ám ifjúnak semmiképp, fittnek pedig csak elvétve nevezhető Nesta helyettesítheti majd (Mexes oldalán), esetleg „beszáll” Seedorf meg az ugyancsak gyógyulóban lévő Boateng, de ennyi kérdőjellel még a Zaragozát sem lehetne nyugodtan fogadni, nemhogy a nagy Barcelonát...

Fölöttébb kétséges tehát, hogy a rangadón a vörös-feketék méltók lehetnek-e nagyszerű múltjukhoz. Nem „csupán” a hét BEK-, illetve BL-diadalra gondolunk, hanem arra is: a Milan tizenötödször szerepel a kontinens első számú klubtornájának negyeddöntőjében, és az eddigi tizennégyből tizenegy hazai mérkőzését megnyerte. Éppenséggel a Barcelona otthoni mérlege sem rossz (13 negyeddöntős találkozó, 11 győzelem), de ennél is lényegesebb, hogy a katalán együttes sorozatban ötödször juthat az elődöntőbe, s ilyen szériát csak az egymás után ötször győztes Real Madrid produkált az 1956 és 1960 közti fénykorában. A vörös-kékeknek a Milan elleni statisztikája kiegyensúlyozott – 5 győzelem, 4 döntetlen, 4 vereség –, Gerard Piqué nyilván ezért is említette: „Vetélytársunk a kontinens legjobbjai közé tartozik, Ibrahimovic pedig Európa legkiválóbb csatárainak egyike.”

Már, ha a svéd válogatott talizmán kicsattan az egészségtől...

(A Bajnokok Ligája-negyeddöntő kedd esti mérkőzései első kiadásunk zárta után értek véget.)

Út a nyolcig

Milan: Barcelona 2-2, 2-3, Plzen 2-0, 2-2, BATE Boriszov 2-0, 1-1 (csoportmérkőzések), Arsenal 4-0, 0-3 (nyolcaddöntő).

Barcelona: Milan 2-2, 3-2, Boriszov 5-0, 4-0, Plzen 2-0, 4-0 (csoportmérkőzések), Leverkusen 3-1, 7-1 (nyolcaddöntő).

Marseille: Olimpiakosz 1-0, 0-1, Dortmund 3-0, 3-2, Arsenal 0-1, 0-0 (csoportmérkőzések), Internazionale 1-0, 1-2 (nyolcaddöntő).

Bayern München: FC Zürich 2-0, 1-0 (selejtező), Villarreal 2-0, 3-1, Manchester City 2-0, 0-2, Napoli 1-1, 3-2 (csoportmérkőzések), FC Basel 1-0, 7-0 (nyolcaddöntő).

BAJNOKOK LIGÁJA

NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK

Benfica–Chelsea 0-1

APOEL Nicosia–Real Madrid 0-3

Milan–Barcelona (Digi Sport, 20.15)

Marseille–Bayern München (Digi Sport Plus, 20.40)

Ibrahimovic már jól van
Ibrahimovic már jól van
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.