Már-már műfordítás

Meglehetősen erős Vasas-különítmény gyűlt egybe szerda este a Komjádi uszodában: egyrészt a vízben, másrészt a parton. A nézőtéren ott volt például Kenéz György, Nemes Gábor, a most rijekai Varga Dániel, továbbá a pólófenomén Faragó Tamás, aki azzal ült fel a lelátóra, hogy „itt vagyunk mindig, mint Pelikán a gáton”.

A második negyed közepéig aztán hallgatagok voltak a szurkoló angyalföldi klasszisok, akár Heltai Jenő örökbecsű darabjában Agárdi Péter, a néma levente, mert a Szeged a bajnoki rangadó első szakaszában 5:1-re elhúzott, és a folytatásban még növelte is előnyét (1:6). Ebben a periódusban olyan nagy volt a Vasas medencében lévő vízilabdázóinak áteresztőképessége, amilyen kicsiny az uszodáé – e miatt fogadhatott csak néhány száz nézőt a budai létesítmény –, Nemes azonban megjegyezte: „Messze még a vége.”

Ám arra még ő sem gondolhatott, hogy a következő negyedórában kizárólag az „utódai” tobzódnak a habokban. Olyasmi fordult elő ugyanis, amit komoly tétre menő mérkőzésen talán még nem látott a Komjádi: Földi László edző csapata szériában hét gólt szerzett, azaz 8:6-ra fordított. Már a „félidőben” 6:6 állt az eredményjelző táblán, majd Boskovic átadását Steinmetz Ádám kapásból, mesés mozdulattal továbbította a hálóba, aztán a horvát Boskovic maga tette tönkre a házigazdák brillírozása közben a labdával sehogyan sem találkozó Baksa kapust. A másik oldalon Nagy Viktor még Molnár ötméteresét is hárította, Méhes Jenő, a Vasas szakosztály-igazgatója pedig nem győzött gúnyosan tapsolni a büntetőt ítélő Németh játékvezetőnek... A bíró ezt nem felejtette el, és a negyedik negyedben piros lapot mutatott fel a direktornak, ám a záró szakaszra már 10:7-tel fordultak a vendéglátók. S noha Kunac két góljával 10:9-re felzárkózott a Szeged, a háromgólos különbség megmaradt, mert a Tisza-parti duplát Steinmetz Ádám és Boskovic újabb nagyjelenete követte (12:9).

Ezzel a Vasas, amely a második negyedben kezdte a meccset, de aztán – a már említettek alakításain túl a triplázó Vámos, valamint Katonás kiváló produkciójával – messzemenően pótolt mindent, amit az elején elmulasztott, átvette a vezetést a táblázaton, és az alapszakasz-győzelem legfőbb várományosává lépett elő.

Ezt a műfordítást talán még Heltai is megirigyelte volna...

Steinmetz Ádám (13) nagy mutatványainak egyike
Steinmetz Ádám (13) nagy mutatványainak egyike
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.