Kemény volt a spanyol fal

Érdekes lehetett úgy játszani, hogy mindkét csapat játékosai sejtették (noha ezt még hivatalosan senki sem erősítette meg): a győri női kézilabdások vasárnapi vendége, a spanyol Itxako edzője, Ambros Martin a jövő szezontól a Rába-parti csapatot irányítja.

Nem tudom, a BL-meccsen figyelte-e a tréner majdani együttese játékosait, de aligha volt rá szüksége. Előzetesen ugyanis eminens módon megtanulta a játékukat, így az első félidőben Görbiczék szinte minden támadását blokkolták a vékony spanyol védők.

Karl Erik Böhn, a mindeddig százszázalékos hazaiak ideiglenes szakmai vezetője a mérkőzés előtt új figurákat ígért, de ezekből leginkább kínos meglepetés lett. Szinte semmi sem sikerült, s ez vélhetően a felforgatott csapat bizonytalanságainak a következménye volt. A norvég amúgy azt a feladatot kapta, hogy nyerje meg a Bajnokok Ligáját, s eddig mindent ennek rendelt alá. Vasárnap viszont úgy vélte, megéri a kockázatot a kispadon ülők gyakoribb foglalkoztatása. De már az első negyedórában látszott, előbb-utóbb vissza kell hogy álljon a régi rend, s muszáj lesz az „alapcsapatot” szerepeltetni.

Részben vissza is állt, ám a félidőben még vezettek a spanyolok, a vége pedig döntetlen (25:25) lett.

Az Itxako remek csapat, jobb,mint mostani formájában a norvég Larvik, amely vasárnap vereséget szenvedett a dán Midtjyllandtól, így a Győr már a kezdés előtt csoportelsőként „parkolt be” a BL elődöntőjébe. A szezon végén búcsúzó Pálinger Katalin kapus azért megígérte a sajtótájékoztatón az elkeseredett spanyoloknak, s az utolsó fordulóban bízó edzőjüknek, hogy egy hét múlva otthonában is legyűrik a Larvikot, ezzel segítve továbbjutáshoz az ibériaiakat.

A román Valcea elleni elődöntőt valószínűleg még Győrött rendezik, ám ha a csapat döntőbe jut, akkor el kell búcsúznia sikerei helyszínétől. Az előírások szerint ugyanis legalább ötezres aréna szükségeltetik a fináléhoz. Veszprémben már lefoglalták az időpontot, de a helyi pletykák szerint szóba került az is, hogy a fővárosban, a Papp László arénában mérkőznek meg a trófeáért.

Helyszín tehát akad több is, már csak át kéne ugrani a következő nagy akadályt.

A csoport másik mérkőzésén: Larvik (norvég)–Midtjylland (dán) 20:27.

Az állás a záró kör előtt: 1. Győr 9 pont, 2. Midtjylland 4, 3. Larvik 4, Itxako 3.

Fent és lent

A női kézilabda KEK negyeddöntőjének első mérkőzésén az FTC hazai pályán 32:24-re legyőzte a Zvezda Zvenyigorodot, így megnyugtató előnnyel utazhat az oroszországi visszavágóra. Az ugyanebben a sorozatban érdekelt Debrecen súlyos vereséget szenvedett Dániában: a Viborg tizenhét góllal (!), 42:25-re nyert a hajdúsági együttes ellen.

Itt egy ötös

A férfi kézilabda-bajnokság rangadóján a Veszprém – hazai környezetben – 33:28-ra győzött a Szeged ellen. A bakonyiak előnye húsz fordulót követően öt pont az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Tisza-partiakkal szemben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.