Olimpija: elődöntő

Harmadik ljubljanai meccsén is kikapott a Fehérvár az osztrák liga negyeddöntőjében, s mivel hazai mérkőzései egyikét is elbukta, 4:2-es összesítéssel elveszítette a párharcot.

A magyar együttes jól kezdte a tegnap esti találkozót: Vas Márton megszerezte a vezetést az első harmad közepén. Ám a fór a szünetig sem tartott ki: a vendéglátók harmadik sorában helyet kapó Igor Cvetek egyenlített. A szünet után Ales Music és Vas Márton volt eredményes. A gólváltás után Brock McBride újra a hazaiaknak szerzett előnyt: történt, hogy a kanadai játékos egyedül korcsolyázott Munro kapuja felé, amikor Horváth András akasztotta, a sértett pedig magabiztosan értékesítette a megítélt büntetőt.

Palkovicséknak az utolsó harmadot meg kellett volna nyerniük, hogy vasárnap, Székesfehérváron kiharcolhassák a négy közé jutást, ám ez nem sikerült. Annak ellenére sem, hogy Jean-Philippe Lamoureux, a hazaiak kapusa nem épült fel sérüléséből, így a fiatal Matic Boh állt a ketrec előtt. Utóbb aligha bánták a vendéglátók, hogy a tapasztalatlan Boh védett, hiszen győzött a társulat...

A záró játékrészben Pratt a kék vonal közeléből lőtt a szlovén kapuba. A székesfehérváriak a hajrában többször is emberhátrányba kerültek, s a fórok egyikét kihasználta a Ljubljana: Hughes lövésébe Music piszkált bele, a pakk Munro kapujában kötött ki.

A szlovének 4:3-ra nyerték a meccset, 4:2-re a párharcot, így bejutottak a liga elődöntőjébe. A Fehérvár meg búcsúzott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.