Falfehérvár

Hiába rendezett a Fehérvár két alkalommal is gólfesztivált hazai pályán (7:2, 8:1), csupán döntetlenre áll a Ljubljana ellen az osztrák jégkorongliga – az egyik fél negyedik győzelméig tartó – negyeddöntős párharcában, mivel idegenben mindkét mérkőzését elveszítette. A magyar csapat tegnap 6:4-re kapott ki a szlovén fővárosban.

A székesfehérváriak sokat köszönhettek Adam Munrónak az első játékrészben. A kapus több príma védést is bemutatott, miközben a harmad egyetlen gólját az első találkozón végleg kiállított kollégája, Lamoureux kapta: egy pontos háromszögezés után Johansson szerzett vezetést a vendégeknek. A szünet sem telt eseménytelenül: a szlovén televíziósok megható klippel emlékeztek ifj. Ocskay Gáborra, a harminchárom éves korában elhunyt játékosra, a székesfehérvári jégcsarnok névadójára.

Ám amásodik harmadmár a házigazdákról szólt, akik Hughes és Cole góljával fordítottak. Sikorcin egyenlített ugyan, ám Dervaric révén újra előnyhöz jutott a hazai együttes, amely mindhárom gólját létszámfölényben szerezte. McBride változtatott e gyakorlaton, s 4:2-re alakította az állást. Klassen gondoskodott arról, hogy a vendéglátók ne nyugodhassanak meg (4:3), majd Hughes és Ladányi gólváltása, végül Taylor találata tette mozgalmassá az utolsó perceket. Igaz, a hajrá a lényegen nem módosított: a Ljubljana 6:4-re megnyerte a meccset, a párharc állása: 2:2.

A következő felvonást holnap rendezik Székesfehérváron. Annyi már most biztos: a felek nem az utolsó találkozójukra készülnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.