Bravó és gracias!

Mosolyogva ráztak kezet szombat este a veszprémi csarnokban a hazai csapat és az Atletico Madrid játékosai; mi több, az ibériaiak nem éppen higgadtságáról ismert mestere, a korábbi remek kézilabdázó Talant Dujsebajev sem tudta visszatartani nevetését.

A vidám hangulaton semmi csodálkoznivaló nincs, hiszen elégedett felek köszöntek el egymástól: az egyik annak örült, hogy nagy nehezen kivívta a továbbjutást a BL-csoportból, a másik meg annak, hogy veresége dacára toronymagasan megnyerte a hatos körmérkőzéses sorozatát.

A páholyban lévő – a meccsre veretlenül, ennek nyomán biztos továbblépőként érkező – vendégek már pályára lépésük előtt „jelezték”, hogy túlzottan nagy jelentőséget nem tulajdonítanak a találkozónak: el sem utaztatták a Bakonyba négy világklasszisukat, a nem is olyan régen még éppen a Veszprémet erősítő Lazarovot, valamint Entrerriost, Dinart-t és Abalót. A „resztli” aztán kedélyes játszadozásba fogott az „életéért” harcoló házigazdával, bár a madridiak kapusán, a vajdasági magyar Sterbik Árpádon hét perc elteltével sok minden látszódott, csak a felszabadultság nem: megsérült, így már őt sem vethette be Dujsebajev. Ám a trénernek a kétségbeesésre emiatt sem volt oka, hiszen azt mondhatta, „van másik”, és beküldte a spanyol válogatott hálóját is rendszeresen őrző Hombradost.

A veszprémieknek – akik alaposan eltoltak az utolsó négy meccsükből hármat is – a biztos továbbjutáshoz pontot kellett szerezniük a motiválatlan riválissal szemben, de ebbéli igyekezetüket jó sokáig nem koronázta eredmény. Az Atletico (korábbi nevén Ciudad Real) 4:1-re elhúzott az egymást alulmúló veszprémiektől, majd –szünetbeli 11:10-es vezetése után – abszolúte nyerő pozícióba került. A 43. percbenmár ötgólosmadridi előny állt a táblán (17:22), így elúszni látszott a hajó, sőt félő volt, hogy ha kikap az időkérésre okot még ekkor sem látó Mocsai Lajos csapata, és a (természetesen...) néhány percnyi „késésben” lévő Kielce–Csehovszki mérkőzésen döntetlen születik, az egyet jelent a magyar bajnok búcsújával.

De lássunk csodát: a Madrid a tetőről hirtelen a pincébe ereszkedett, a Veszprém meg a semmiből a csúcsra mászott, és a vendégek elképesztő góliszonya következtében kialakult 27:27-es állásnál a hazaiak még vezethettek egy támadást. Ráadásul az utolsó másodpercben Vilovszki betalált (28:27), s már csak az említett kézfogások voltak hátra.

Az emlékezetes győzelemmel Császár és társai megszerezték csoportjuk második helyét, és előnyös helyzetben (a másik három hatos egyik harmadikjára várva) készülhetnek a nyolcaddöntő keddi sorsolására.

Záróforduló a B csoportban: Veszprém–Atletico Madrid (spanyol) 28:27, Kielce (lengyel)–Csehovszki Medvegyi (orosz) 26:26, Füchse Berlin (német)–Silkeborg (dán) 28:27. A végeredmény:

1. Atletico Madrid 16 pont, 2. Veszprém 12, 3. Kielce 11, 4. Füchse Berlin 11, 5.

Csehovszki Medvegyi 10, 6. Silkeborg 0.

A D csoportban: Leon (spanyol)–Szeged 31:25. (A mérkőzésnek a kieső magyarok számára már nem volt tétje.)

P Angol labdarúgóLigaKupa-döntő: Liverpool–Cardiff 2-2, 11-esekkel 3-2. Premier Liga: Arsenal–Tottenham 5-2,Manchester City–Blackburn 3-0, Norwich–Manchester United 1-2, Chelsea–Bolton 3-0. Az élmezőny: 1. Manchester City 63, 2. Manchester United 61, 3. Tottenham 53, 4. Chelsea 46, 5. Arsenal 46. (London)

- Nagy nehézségek árán, de – Cristiano Ronaldo sarkazásos góljával – 1-0-ra nyert a Real Madrid a Rayo Vallecano vendégeként a spanyol futballbajnokságban, így tizenhárom pontos előnyt szerzett a Barcelonával szemben, amelynek az Atletico elleni madridi mérkőzése vasárnap késő este, lapzárta után ért véget. (Madrid)

- Nemzetközi női tenisztorna döntőjében: Agnieszka Radwanska (len gyel)–Görges (német) 7:5, 6:4. (Dubaj)

- Gólzáporos rangadó a francia labdarúgó-bajnokságban:Lyon–PSG 4-4. A párizsiak a 94. percben egyenlítettek. (Lyon)

- Labdarúgó Bundesliga: Dortmund–Hannover 3-1, Bayern München–Schalke 2-0. Az élcsoport: 1. Dortmund 52 pont, 2. Bayern 48, 3. Mönchengladbach 47, 4. Schalke 44. (Berlin)

- Babos Tímea győzött (6:4, 6:7, 6:4-re az olasz Errani ellen), Arn Géta viszont kikapott (6:2, 4:6, 7:5-re a román Cadantutól) a nemzetközi női teniszverseny elődöntőjében. (Monterrey)

- Holland futballrangadón: Eindhoven–Feyenoord 3-2. Az állás: 1. Eindhoven 48 pont/23 meccs, 2. Alkmaar 46/23, 3. Twente 45/22, 4. Heerenveen 44/23, 5. Ajax 43/23. (Hága)

- Labdarúgó Magyar Kupa-negyeddöntő (első mérkőzések): Videoton–Győr 5-1, Kaposvár–Debrecen 0-1, Békéscsaba–MTK 0-3, Baja–Újpest 1-3.

Jó nevek: Császár (jobbra) és Guardiola
Jó nevek: Császár (jobbra) és Guardiola
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.