Volán: 7-es járat

Prímán kezdte a fehérvári csapat a szlovén Olimpija Ljubljana elleni osztrák bajnoki negyeddöntő első mérkőzését: a liga góllistáját vezető Sofron István már a kilencedik percben elszomorította Jean-Philippe Lamoureux kapust (1:0).

Mi több, újabb negyvennégy másodperc elteltével Mihály Árpád ünnepelhetett: a magyar állampolgárságot a napokban megszerző támadó Derek Ryan passzából volt eredményes (2:0). A hazai együttes támadásban maradt, s tovább növelhette volna előnyét, ám Lamoureux több bravúrt is bemutatott. Ekkor a vendéggárda elöljárói alighanem megbánták már, hogy a magyar garnitúrát választották ellenfélnek… (Amint arról korábban beszámoltunk, a szlovén együttes szándékosan elveszítette a büntetőpárbajt a középszakasz utolsó fordulójában, hogy a fehérváriakkal kerüljön szembe a négy győztes meccsig tartó párharcban. Az akciónak „köszönhetően” a szlovénoknak nélkülözniük kellett az eltiltott Hannu Järvenpää trénert és Matija Pintaric kapust.) A játékosok biztosan nehezen viselték a csordultig telt csarnok hangulatát, illetve a vendéglátók tempóját, mert az első szünet előtt Bostjan Groznik kapott fegyelmit. A harmad utolsó pillanataiban Chad Klassen tovább rongálhatta volna a szlovénok idegrendszerét, de Ryan átadása után ziccert hibázott. Nem úgy Sikorcin a második játékrész elején: egy buli után háromra növelte a Fehérvár fórját (3:0).

A túloldalon Justin Taylor azonnal válaszolt a hazai gólra (3:1). Aztán a játékvezetők kaptak főszerepet: előbb Taylor kapott fegyelmi büntetést, majd Mihály kapott össze McBridedal, s utóbbi húzta a rövidebbet, tíz percig ő is csak nézhette a meccset. A közjáték után a vendégek pörögtek fel hamarabb: Munro több remek védést is bemutatott, Jamie Fraser lövésénél azonban tehetetlen volt, így egy gólra felzárkózott a Ljubljana (3:2).

A harmad vége előtt Mihály kihasznált egy emberelőnyt, s egy korábbi ütközés miatt még fölöttébb feszült Horváth András úgy ünnepelte a gólt, hogy a vendégkapus arcába vigyorgott, mire Lamoureux igen hevesen reagált. Olyannyira, hogy durvaság miatt végleg kiállították: csöppet sem volt túlzó az ítélet, amennyiben nem csupán Horváthot, de még a békítés céljából a helyszínre érkező bírót is lökdöste. A renitens játékos helyére érkezhetett volna Pintaric, ha nem tölti éppen eltiltását… Távollétében az a Matic Boh korcsolyázott a ketrec elé, aki pályafutása során mindössze egy meccsen védett a ligában.

A záró játékrészben a Volán hamar felavatta a 20 éves kapust: Ladányi Balázs használta ki az emberelőnyös helyzetet (5:2). A bírók ekkor úgy döntöttek, hogy kicsit izgalmasabbá teszik a mérkőzést, sorra küldték ki a Fehérvár játékosait, de a Ljubljana fórból is képtelen volt gólt szerezni. Sőt Sofron kiugrott a védők között, s úgy tetszett, szólójával eldöntötte a találkozót (6:2). Eric Johansson parádés, emberelőnyös gólja már csak a hab volt a tortán (7:2).

A Fehérvár magabiztos győzelmével 1:0-ra vezet a négy győzelemig tartó párharcban, melynek következő felvonását kedden, Szlovéniában rendezik.

Billent a pálya, borult a kapu
Billent a pálya, borult a kapu
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.