Tényleg Szuper-tervek

Megegyezett a klub vezetőivel, így mostantól a Vasas jégkorongszakosztályának elnöke Szuper Levente, a jelenleg Kazahsztánban profiskodó, korábban a Calgary Flames keretében is helyet kapó 31 éves válogatott kapus.

- Távirányítót vásárolt már?

- Nem lesz rá szükség. Az áprilisi szezonzárásig úgysem tudnék érdemi munkát végezni, tavasszal viszont hazatérek Ázsiából, és attól kezdve minden erőmmel azon leszek, hogy létrehozzuk a sportág új fővárosi bázisát.

- Bátor terv. Vannak már konkrét elképzelései?

- A Vasas irányítói mindenben segítséget ígértek. Előbb a már meglévő utánpótlás-nevelő műhelyt szeretnénk továbbfejleszteni, a távlati tervek között pedig egy ütőképes felnőttcsapat kialakítása is szerepel. Szemlélet- és generációváltásra van szükség a magyar hokiban, ennek jegyében vállaltam el én is a feladatot. Úgy gondolom, az áskálódások, ellenségeskedések helyett végre együtt kell működniük a kluboknak, a szakembereknek, és a válogatottban hosszú évek óta együtt szereplő, lassanként kiöregedő játékosok alkothatnák a jövő edzői, vezetői nemzedékét.

- Tényleg: miért nem tréneri feladatot vállalt?

- A titulusnak nincs jelentősége, természetesen elnökként sem az íróasztal mögött fogok ülni. A szakmai munka felügyeletét is én végzem majd, nem beszélve a kapusok felkészítéséről.

- Áprilisban véget ér a játékoskarrier?

- Ezt most még semmiképpen sem jelenteném ki. Az biztos, hogy új élet kezdődik a számomra, hiszen éppen azokban a hetekben születik meg a kislányom, és akkor kezdek igazából a Vasasnál is. Hogy aztán miként alakulnak a dolgaim, hogy valóban érdemes-e teljes erőbedobással az új célokra koncentrálnom, az az őszig alighanem kiderül. Tudom, a korom miatt még jó néhány évet védhetnék, de tizenhárom esztendőnyi légióskodás után nem vagyok biztos benne, hogy olyan nagy kedvem van hozzá.

Szuper Levente
Szuper Levente
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.