Kérdés? Van!

Az igazán fontos kérdés megválaszolatlan maradt a vízilabda Bajnokok Ligája „magyar” csoportjának utolsó előtti játéknapján. Nevezetesen hogy melyik két csapat folytathatja a legjobb nyolc között.

Ami kiderült: az Eger biztosan nem szerepelhet a negyeddöntőben.

A hevesi városban hektikus meccset vívott egymással Gerendás György csapata és a Szeged. Az első nyolc perc gólparádéjából a házigazdák jöttek ki jobban (4:3), mi több, a a szünet után két góllal is megléptek, de Vincze Balázs játékosai előbb Török bombája nyomán a döntetlennek, majd – már a harmadik felvonásban – Kunac lövését követően a vezetés átvételének örülhettek (6:5).

A befejező játékrészben többször is eldönthették volna a találkozó sorsát a szegediek, ám 8:7-nél Szécsi megfogta Molnár Tamás ötméteresét, majd Graham és Hosnyánszky meg is fordította az állást (9:8). A hajrá ezzel együtt is az évad meglepetéscsapatáé lett: Kayes vágta be a kilencediket, Somogyi Balázs pedig – nyolc másodperccel az utolsó dudaszó felhangzása előtt – a tizediket, így a vendégek (akárcsak ősszel, saját medencéjükben) legyőzték az Egert (10:9).

A másik párharcban a legalábbis akadozó támadójátékkal „kirukkoló” Vasas sima vereséget szenvedett Belgrádban. A Partizan végig vezetett – a nagyszünetben már 4:1-re –, s Földi László pólósai a záróperiódusban hiába zárkóztak fel 6:2-ről, 7:5-re, a finis a szerbeké lett (9:5).

A történteket követően a továbbjutás az utolsó fordulóban dől el. Számolgatni azonban már most is lehet: amennyiben a Szeged hazai környezetben legyőzi a Partizant (miképpen megtette ezt Belgrádban már) és a szintén vendéglátó Vasas is az Egert, akkor a két magyar alakulat készülődhet a folytatásra. Ha a Szeged kikap, a belgrádiak ünnepelhetnek, s ha netán a Vasast megviccelné a számára tét nélküli randevún az Eger (amit persze nehéz elképzelni...), akkor a piros-kékek csak a Partizan veresége esetén tudhatnák magukat a nyolcas páholyban.

A zárókör programja. Február 25.: Vasas–Eger. Február 26.: Szeged-Partizan.

A zárókör programja. Február 25.: Vasas–Eger. Február 26.: Szeged-Partizan.

C csoport, ötödik forduló: Eger–Szeged 9:10, Partizan Belgrád–Vasas 9:5.

Az állás: 1. Szeged 10 pont, 2. Vasas 8, 3. Partizan Belgrád 7, 4. Eger 3.

Somogyi Balázs lőtte a szegediek győztes gólját
Somogyi Balázs lőtte a szegediek győztes gólját FOTÓ: SZÁNTÓ GYÖRGY
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.