Debrecen tervez, az állam végez

Ütemterv szerint halad a stadionrekonstrukciókeretében fölépítendő, többfunk ciós sportlétesítmény megvalósítása Debrecenben – tájékoztatta lapunkat a munkálatokat felügyelő Nagyerdei Stadion Rekonstrukciós Kft. illetékese.

Már elkezdődött a huszonkéthuszonhárom hetet igénybe vevő tervezési szakasz: a Bordás Péter felelős tervező által vezetett munkacsoport tagjai éppen ezen a héten folytatnak megbeszéléseket többek között közlekedésszervezési és biztonságtechnikai szakemberekkel a cívisvárosban.

A projekt során elbontják az elavult Nagyerdei stadiont, s a helyére egy UEFA 4-es besorolású, 18-20 ezer néző befogadására alkalmas létesítményt építenek 2014-re. Kósa Lajos polgármester legutóbb múlt év végén ismertette a sajtóval az ütemtervet: az idén nyárra elkészülnek az engedélyes tervek, majd közbeszerzést írnak ki a kivitelezésre, s a munkagépek az idei esztendő második felében megkezdik a munkát.

Egyelőre nem tudni, hogy a közbeszerzési pályázat nyílt lesz-e, vagy pedig meghívásos formában bonyolítják-e le.

A polgármester legutóbbi tájékoztatója óta a finanszírozás mikéntje nem változott: az állam nem egy összegben, hanem részletekben, vagyis az aktuális munkafolyamat szerint kívánja utalni a 12 milliárd forintos támogatást. A központi költségvetésből tavaly 400 millió forintot folyósítottak, az idén pedig várhatóan 3,7 milliárd forint érkezik az állami kasszából. Igaz, jelenleg még nem ismeretes, hogy az új debreceni stadion végül is mennyibe fog kerülni. Erről Kósa Lajos korábban azt mondta: ezt még nem lehet tudni, mert van ugyan egy keretösszeg, de a projekt végrehajtásának ütemtervét – mint fogalmazott – „az ország teherbíró képességéhez igazítják”.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.