Arrivederci, Capello!

Szerda este rövid közleményben hozta nyilvánosságra az Angol Labdarúgó Szövetség, hogy – négy hónappal az Európa-bajnokság kezdete előtt –távozik posztjáról Fabio Capello kapitány.

A 65 éves olasz szakvezető lemondásának hátterében az áll, hogy az FA az ő beleegyezése nélkül fosztotta meg csapatkapitányi tisztségétől John Terryt. A Chelsea-legenda ellen bűnügyi eljárás van folyamatban, amiért az ősszel a „kékek” QPR elleni bajnoki mérkőzésén rasszista megjegyzést tett Anton Ferdinandra, aki mellesleg az angol nemzeti tizenegy egyik oszlopának, Rio Ferdinandnak az unokatestvére. Terry bírósági tárgyalását csak az Eb után tartják.

Capello a hét végén egy itáliai rádióműsorban tárta fel, hogy nem ért egyet a kiváló hátvéd lefokozásával, és amíg az ellenkezője nem bizonyosodik be a jogi eljárás során, ártatlannak tekinti a futballistát. A szövetség egyelőre nem közölt részleteket a lehetetlen helyzetbe került Capello távozásáról, aki kereken négy évet töltött a válogatott élén. Mindeddig Harry Redknappet tekintették a „maestro” utódjának, ám a Tottenham edzőjét – ugyancsak szerdán – felmentette a bíróság az adócsalás vádja alól, s most az a nagy kérdés: hátat fordít-e a szezon közepén a mellette kiálló Spurs vezetésének, játékosainak és szurkolóinak?

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.