Páholy vagy sorban állás?

A nemrégiben véget ért – a válogatott számára bronzéremmel zárult – eindhoveni Európa-bajnokság után ma akár „háziünnepséget” tarthat a magyar vízilabdasport: a Bajnokok Ligája C csoportjának ötödik fordulója után úgy is alakulhatnak a dolgok, hogy a Vasas és a Szeged is a továbbjutók páholyából várja a befejező kört.

Az angyalföldi klub jelenleg éllovas pólósai a belgrádi Partizan otthonába látogatnak, és már a döntetlen is azt jelentené számukra, hogy a legjobb nyolc között tudhatják magukat. Hogy a feladat a legkevésbé sem ígérkezik egyszerűnek, arra a két társaság előző, Komjádi uszodabeli randevúja a bizonyság: akkor kínkeserves 10:10-zel kellett beérnie Földi László garnitúrájának.

Mindenesetre, ha a lehetséges legjobb forgatókönyv szerint zajlik a szerbiai meccs – értsd: magyar győzelemmel zárul –, azzal Steinmetz Ádám és társai nem csupán maguknak, hanem a Szegednek is sokat segítenének. A Partizan veresége esetén Vincze Balázs Egerben vízbe szálló csapatának egyetlen pontot is elég szereznie ahhoz, hogy szintén tét nélkülinek tekinthesse az utolsó fordulót.

Történhet persze minden egészen másként is. Ha például belgrádi és egri siker születik, abszolúte négyesélyessé válik a kvartett: a Vasasnak 8, a Szegednek és a Partizannak 7-7, az Egernek pedig 6 pontja lesz a minimum különlegesnek mondható beosztás nyomán „magyarrá” alakított csoport búcsúelőadásai előtt...

A C csoport mai programja: Eger–Szeged, Partizan Belgrád–Vasas (mindkettő 19). Az állás: 1. Vasas 8 pont, 2. Szeged 7, 3. Partizan Belgrád 4, 4. Eger 3.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.