A La Manche lovagja

A Francia Labdarúgó Szövetség elnöke mindenképpen kapitánycserét akar, bármilyen eredményt ér is el a válogatott az Európa-bajnokságon. A párizsi sajtó egybehangzó információi szerint a Noël Le Graët és Laurent Blanc szakvezető közti ellentétek kibékíthetetlennek tűnnek. A korábbi világbajnok játékos például szerette volna, ha már az Euro 2012 előtt tárgyalnak lejáró szerződése meghosszabbításáról, de az elnök erről hallani sem akart.

A korábban a ligát irányító, erőskezű vezetőnek ismert Le Graët „megörökölte” a jelenlegi trénert, akinek ott tesz keresztbe, ahol csak tud. Jellemző: az Eb-re Blanc Lengyelországban foglalt volna szállást a csapatnak, mire a főnöke „természetesen” Ukrajnában rezerváltatott hotelt. Az elnök amúgy is igyekszik mindenbe beleszólni, egyebek közt abba is, hogy ki dolgozzék a szövetségi kapitány stábjában, és milyen szponzorokkal legyen kapcsolatban a tréner.

A szakértők Laurent Blanc három lehetséges utódát emlegetik. A legkorábbi hírek Paul Le Guenről, a Paris Saint-Germain korábbi játékosáról és edzőjéről, Omán szövetségi kapitányáról szóltak, de felvetődött egy másik volt világbajnok, a Marseille jelenlegi mestere, Didier Deschamps neve is. A „legütősebb” jelölt azonban Arsene Wenger, aki korábban már többször jelezte, hogy szívesen fejezné be szakmai pályafutását a francia válogatott szakvezetőjeként. Az Arsenal hatvankét éves menedzsere tagadja, hogy a francia szövetség megkereste volna, de a bennfentesek szerint a döntés már megszületett...

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.