Ott Navarro, itt bevarró

Pazarul sikerült Karl Erik Böhn nemzetközi premierje a Győr női kézilabdacsapatának kispadján: a norvég mester irányította együttes két góllal győzött a spanyol Itxako vendégeként a Bajnokok Ligája középdöntőjének első csoportmérkőzésén. A siker értékét növeli, hogy az ibériaiak a sorozat tavalyi kiírásában a döntőig meneteltek, ráadásul az oda vezető út utolsó állomásaként éppen a győrieket búcsúztatták...

Azt nem lehet állítani, hogy forró hangulatú meccset vívtak volna a csapatok, mert a navarrai csarnokban látszódott a lehelet, ám minden jel arra utal: a klímához a vendégek alkalmazkodtak jobban (spanyol vetélytársról lévén szó, ez nem is nagy csoda). Ezzel együtt az első félidő jó részében a házigazdák vezettek, ám az összességében tíz gólig jutó Görbicz Anita, valamint a norvég beállós, Heidi Löke alakításaival még a szünet előtt fordított a magyar bajnoki címénél az idén már sokkal többre vágyó kisalföldi garnitúra (14:13).

A Sopronyi Anettet is felvonultató vendéglátók a folytatásban már négy góllal is leszakadtak a Katrine Lunde kapusbravúrjaiból is erőt merítő Győrtől (25:21), s bár a hajrában újra ott lihegtek ellenfelük nyakán (27:26), az utolsó magyar támadásnál ismét gól született: Görbicz bombázta Silvia Navarro hálójába a Hornyák elleni szabálytalanságért megítélt hétméterest (28:26).

A mérkőzés után – annak dacára, hogy mégiscsak a legutóbbi BL-döntőst sikerült idegenben felülmúlni – Böhn így fogalmazott: „Az Itxako jobban játszott, mint ahogyan vártam, mi viszont leszünk még jobbak is.” Akinek eddig kétségei lettek volna a csapat céljait illetően, e kommentár nyilván végképp eloszlatja azokat...

A győriek legközelebb vasárnap, hazai környezetben lépnek fel: az ellenfél a középdöntőt otthoni vereséggel kezdő dán Midtjylland lesz.

Az I. csoport másik mérkőzésén: Midtjylland (dán)–Larvik (norvég) 22:26.

A II. csoportban: Krim Ljubljana (szlovén)–Oltchim Valcea (román) 25:31, Metz (francia)–Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) 27:29.

Nyolcaddöntő a női EHF Kupában: Mar Alicante (spanyol)–Békéscsaba 22:25, 25:19; Maliye Milli Piyango (török)–Vác 35:28.

A KEK-ben: Rosztov-Don (orosz)–FTC 23:22, Alcoa Fehérvár–Zajecsar (szerb) 24:20.

Görbicz: tízes
Görbicz: tízes
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.