Fagyálló telt ház

Mínusz 13 fokra ébredtek vasárnap reggel Gelsenkirchenben, s az előző délután sem volt sokkal melegebb a német városban. Ehhez képest a Schalke–Mainz találkozóra 60 557 szurkoló váltott jegyet, az esti HSV–Bayern Münchenre pedig megtelt a hamburgi stadion (57 000 néző). A hideg nem befolyásolta a Wolfsburg–Mönchengladbach mérkőzés látogatottságát sem (30 ezer drukkert, telt házat jegyeztek), pénteken pedig 45 572 ember tolongott a Bundesliga-forduló nyitányán, a Nürnberg–Dortmund meccsen.

A Borussia 2-0-ás sikere még annál is értékesebb volt, mint ahogyan azt a dortmundi hívek gondolták. A roppant szoros küzdelmet vívó vezető négyes másik három tagja ugyanis egyaránt döntetlent ért el, így a sárga-feketék most két pont előnyben vannak a Bayernnel és a Schalkéval, hárommal a Gladbachhal szemben. Az utóbbi együttes 0-0-t, az előtte álló kettő egyformán 1-1-et ért el, s mind a Schalke, mind a Bayern München súlyos csalódást keltett játékával.

Gelsenkirchenben sokáig az esélytelennek tartott Mainz dirigált a lengyel, német kettős állampolgárságú Polanski főszereplésével és Szalai nélkül. A Schalke öt támadójátékossal állt fel, de csak azután mutatott valamit, hogy Draxlert meg a román Maricát felváltotta a spanyol Jurado, valamint a perui Farfan. A holland Huntelaar még véletlenül sem találkozott a labdával, a nigériai Obasi viszont nagyon meglepte Wetklo kapust, amikor az alapvonal közeléből nem középre adott, hanem lőtt, és egyenlített. (Az ellenfélnek a jó nevű egyiptomi Zidan szerzett vezetést.)

Ugyancsak küszködnie kellett az „ikszért” a Bayernnek, miután az olasz Sala boldogító góllal örvendeztette meg a hamburgi közönséget. A HSV taktikusan játszott, középpályás sorában a venezuelai Rincon külön is kitűnt játékintelligenciájával, miközben újfent kiderült: ha Robbennek és Riberynek nem ad területet a vetélytárs, akkor a „Robbery” tandem – fantázia híján – nem működik. Végül a csereként beküldött horvát Olic tuszkolta be az egyenlítő gólt, de a Bayern még így is rosszul járhatott volna, ha a dél-koreai Szon a hajrában eltalálja az üres kaput.

A „dortmundi” hétvége ellenére a verseny változatlanul kiélezett, a Schalke drukkerei pedig szorongva nézik a programot, hiszen csapatuk legközelebb a Mönchengladbach, míg két héttel később a Bayern München vendége lesz...

Az élmezőny: 1. Dortmund 43 pont, 2. Bayern München 41, 3. Schalke 41, 4. Mönchengladbach 40.

Nem éppen ideális futballidő
Nem éppen ideális futballidő
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.