Tizenkettő, nem tucat

Hozzávetőleg negyven magyar sportoló lehet ott a nyári paralimpián. A játékokra eddig tizenketten szerezték meg a kvótát.

Ezt Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke közölte sajtótájékoztatón. A már biztos résztvevők: Berecki Dezső, Csonka András, Pálos Péter (asztalitenisz), Sors Tamás, Vereczkei Zsolt (úszás), Gurisatti Gyula, Dávid Krisztina (lövészet), Szabó Nikolett (cselgáncs), Osváth Richárd, Szekeres Pál, Krajnyák Zsuzsanna, Dani Gyöngyi (vívás).

Elhangzott, hogy a Sportkórház közreműködésével megkezdődött a londoni eseményre készülő versenyzők kiemelt egészségügyi ellátása, s a paralimpikonoknak az elkövetkező időszakban három doppingellenőrzésen kell majd átesniük, miként arról is szó esett: Londonban az enyhén értelmi fogyatékosok is újra versenyezhetnek.

„A múlt pénteki közgyűlésen az új sporttörvény által előírt kötelezettségeknek eleget téve az MPB országos szövetséggé alakult, így megszűnt a 2004-ben megkapott köztestületi státusza” – tette hozzá Gömöri, utalva arra, hogy a hazai sportéletben január elsejétől egyetlen köztestület, a Magyar Olimpiai Bizottság vette át az irányító szerepet, állami feladatokat ellátó civil szervezetként.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.