Rémálom Újvidéken

Letisztult a keddi játéknap előtt még meglehetősen kusza kép a magyar férfi kézilabda-válogatott esti Eb-középdöntő meccse előtt: mivel a spanyolok legyőzték az izlandiakat, a horvátok meg az önmagukat megint alulmúló franciákat, Mocsai Lajos együttese számára nem maradt más feladat, mint nem kikapni a szlovénoktól, s akkor nyitva marad az elődöntő kapuja...

Csakhogy nem kezdődött jól a meccs: a sok hibával játszó magyar csapat a 11. percre előbb kétgólos „mínuszba”, majd kettős emberhátrányba került, s mire kiegészült a társaság, már 3:6-ot mutatott az eredményjelző. Aztán álltak még ennél is cudarabbul a dolgok, tekintve, hogy támadásban továbbra is bizonytalanok volt Ilyésék, hátul meg Mikler szinte nem fogott labdát. A 18. percben már 9:5-re vezetett az amúgy szintén nem különösebben acélos vetélytárs, ám az első félidő hajrája valamivel biztatóbban alakult: a végére feljavult Iváncsik Gergő és a fiatal szegedi átlövő, Ancsin Gábor alakításai nyomán a szünetig egygólosra faragta a differenciát az első szakasz „halálcsoportjában” még remeklő magyar garnitúra (13:14), amelynek hálóját az utolsó öt percben már Fazekas védte.

Miközben a mintegy kétezer-ötszáz magyar néző a térfélcsere után is jóval eltökéltebbnek mutatkozott, mint az a válogatott, amelyért szorított, a pályán folytatódott a lidércnyomás. Az érthetetlenül enerváltnak látszó társaság elkeserítő vergődése azt eredményezte, hogy a 40. percben hat góllal elhúzott a déli szomszéd (15:21).

Háromnegyed órányi játékot követően valamelyest javult a helyzet (20:23), sőt – a magyarok legjobbja, Putics, valamint Krivokapics góljaival – kilenc perccel a vége előtt minimálisra csökkent a különbség (26:27). Ám a bekkfal a hajrában megint csak átjáróházra hasonlított – amelyben a tizenhárom (!) gólig jutó Gajic mászkált is szépen, ki-be –, az egymást váltó Mikler és Fazekas pedig változatlanul betlizett. A kilátástalan küzdelem vége 32:30-as vereség lett.

Ma este a horvátok ellen csak kozmetikázni lehet a bántóan elcsúfított bizonyítványt, az elődöntő már oda...

Középdöntő. II. csoport (Újvidék): Spanyolország–Izland 31:26, Horvátország–Franciaország 29:22, Szlovénia–Magyarország 32:30. Az állás: 1. Spanyolország 7 pont, 2. Horvátország 6 (már mindkettő elődöntős), 3. Szlovénia 4, 4. Magyarország 3, 5. Izland 2, 6. Franciaország 2. A mai zárókör programja. I csoport (Belgrád): Lengyelország–Németország (16.15), Dánia–Svédország(18.15), Szerbia–Macedónia (20.15). II. csoport: Franciaország–Izland (16.10), Spanyolország–Szlovénia (18.10), Magyarország–Horvátország (20.10).

Iváncsik Gergő – miként a csapat – a földön
Iváncsik Gergő – miként a csapat – a földön
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.