„Világverseny” prolongálva

Jövőre, veletek, ugyanitt! Ennek a mottónak a jegyében tartott sajtótájékoztatót a Magyar Asztalitenisz Szövetség a World Tour-sorozat szombaton zárult első állomását követően, tekintve, hogy Pákh Imre elnök kijelentette: „A rendezvény sikere után semmi kétség, 2013-ban is otthont adunk a versenynek”.

Az 51 nemzet 360 játékosát felvonultató viadal mindenekelőtt a szinte legyőzhetetlen kínaiak szereplése miatt vonzott napról napra telt házat a Syma-csarnokba, így aztán – mivel az ázsiai küldöttség csak tegnap délután utazott tovább a sorozat következő helyszínére, Szlovéniába – mi sem természetesebb: a tájékoztatóra a távol-keletiek legjobbjai is hivatalosak voltak. A két aranyérmes, a férfi világranglistát vezető Ma Long és a női lajstromban negyedik Liu Shiwen arra a kérdésre, hogy mi a kínai pingponghegemónia titka, egyöntetűen azt felelte: „Részint az, hogy az állam minden segítséget megad számunkra, részint meg az, hogy napi hat órát edzünk”.

Mi még hozzátehetjük: további, aligha mellékes körülmény, hogy Kínában hozzávetőleg tízmillió igazolt asztaliteniszezőt tartanak nyilván...

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.