Óriás a maratonin

Nem akármilyen csatát vívott egymással a tizenhatodik helyen kiemelt amerikai „óriás”, John Isner és az argentin David Nalbandian az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság második fordulójában: a dél-amerikai 2:1-re vezetett a játszmákat tekintve, ám a negyedik szettet 7:6-ra, az ötödiket pedig 10:8-ra elcsente Isner, így ő jutott tovább.

Roger Federernek összehasonlíthatatlanul könnyebb dolga volt, a svájci klasszis ugyanis játék nélkül jutott a következő körbe, miután kijelölt ellenfele, a német Andreas Beck hátsérülés miatt visszalépett a tornától.

Említést érdemel még, hogy a szintén svájci Stanislas Wawrinka négy játszmában legyőzte a hat évvel ezelőtt ugyanitt döntős ciprusi Markosz Bagdatiszt. A nap meglepetését a kolumbiai Alejandro Falla okozta: 7:6, 6:3, 7:6-ra múlta felül a nyolcadikként kiemelt, folyamatosan bosszankodó amerikai Mardy Fisht. Utóbbi honfitársa, Sam Querrey is búcsúzott: 3:6, 6:3, 7:6, 6:3-ra kikapott az ausztrál Bernard Tomictól. Ellenben a második helyen rangsorolt spanyol csillag, Rafael Nadal három szettben (6:4, 6:3, 6:4 ) elintézte a német Tommy Haast.

A nőkmezőnyében a favorit dán Carolina Wozniacki két játszmában jutott túl a grúz Tatisvilin (6:1, 7:6), miképpen a fehérorosz Viktorija Azarenka is a hazai közönség előtt fellépő Casey Dellacquán (6:1, 6:0). Nyert a kínai Li Na (5.): az ausztrál Rogowska nem késztette komoly feladatra (6:2, 6:2). A legváratlanabb eredmény az olasz házi rangadón született: Francesca Schia vonét (10.) 6:4, 6:3-ra legyőzte Romina Oprandi.

Isner: egy lépés előre
Isner: egy lépés előre
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.