Hídrobbanás

A magyar labdarúgás állapotára jellemző, hogy Markovits László, a Vasas elnöke utólag szerzett tudomást róla: a futball kft.-ben 99 százalékos tulajdonos Híd Zrt. szerződést bontott Marijan Vlak edzővel, és kinevezte trénernek a megosztó személyiségű Urbán Flóriánt. Arról az elöljáró már értesült, hogy jó néhány játékost elküldenek, és hétfőn ez meg is történt – többek között – Arsziccsal, Casallal, Dajiccsal, Farkas Balázzsal, Jokiccsal, Mileuszniccsal, Pranjiccsal, Simekkel.

Ez önmagában is robbanásszerű változás, de lehet még ennél nagyobb is: a klub elnöksége már tavaly felszámolási eljárást kezdeményezett a Híd Zrt.-ért kezességet vállaló cég ellen, mivel – a felgyülemlett tartozások miatt – a Vasas szerette volna megkapni a részvénytársasággal kötött szerződés garanciáját jelentő több tízmillió forintot, ám hiába próbálkozott, a vállalkozás nem reagált. Ezért az elnökség már decemberben fontolgatta, hogy él visszavásárlási opciójával, ami annyit tesz: akár egyik percről a másikra megszűnhet a klub kapcsolata a Híddal. A január 26-án következő újabb elnökségi ülés témáját nem nehéz megjövendölni... A nagy dilemma, hogy szakítás esetén nagyjából százmillió forintos adósság maradna a Vasasnál – ez egyrészt abból az úgynevezett gála mérkőzésből származik, amelyet a klub századik évfordulója alkalmából szervezett a futball kft. az AS Romával –, és valószínűleg főként az U 19-es csapat tagjaival kellene folytatni az NB I-es szereplést. A Fáy utcában többen vannak, akik az utóbbi variációt rokonszenvesebbnek gondolják, előtérbe helyezve a Vasas eredeti szellemiségét, amelytől az utóbbi idők történései nagyon messze állnak.

Csakhogy a morális szempontok nem válthatók pénzre... A Híd viszont nagyjából 200 millió forintot mégiscsak betett a kasszába, igaz, már a harmadik ügyvezetőt „fogyasztja”, s miközben Angyalföldre nem különösebben népszerű delegáltakat helyezett-helyez meghatározó posztokra, nem csupán Komjáti András szakvezetőt menesztette korábban, de a balsikerekért aligha okolható, szintén erősen Fáy utcai kötődésű intézőt, Antal Pétert is. További szokatlan lépése volt – különösen, ha a folytonosságra gondolunk –, hogy a múlt év tavaszán továbbadta az utánpótlás kft.-ben, azaz a labdarúgó-akadémiában meglévő ötvenszázalékos tulajdonjogát, ugyanakkor megvásárolta a nyíregyházi labdarúgóklubot.

Információnk szerint a klub felvette a kapcsolatot Jámbor Jánossal, a futballrészleg korábbi tulajdonosával és Veres Tiborral, a Wallis Zrt. igazgatótanácsának elnökével, de a tárgyalások kimenetele még nagyon is bizonytalan.

Vlak: Viszlát!
Vlak: Viszlát!
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.