Örök darab

„Nagyobb a nyomás rajtuk, mint rajtunk” – emlegeti a milánói örökrangadó előtt Claudio Ranieri, az Internazionale edzője, de nem bánná, ha főként a kék-feketékre nehezedne az a presszió... Elvégre az olasz labdarúgó-bajnokságban a címvédő Milan vezet, az Inter meg csak ötödik...

A derbin azonban ez mit se számít; azt le kell játszani ugyebár.

Kétszázhetvenhetedszer. Az összes fellépést tekintve 276-szor találkozott egymással a Milan meg az Inter, s a mérleg a vörös-feketék szempontjából: 109 győzelem, 72 döntetlen, 95 vereség. A díjmérkőzések száma 204 (72, 61, 71, igazán szoros a verseny), a bajnoki meccseké pedig 176 (60, 52, 64).

A La Gazzetta dello Sport előrejelzése szerint a Milan az Abbiati – Abate, Nesta, Thiago Silva, Antonini – Ambrosini, Boateng, Van Bommel, Nocerino – Ibrahimovic, Ro binho, míg az Inter a Julio Cesar – Maicon, Lucio, Samuel, Nagatomo – Zanetti, Thiago Motta, Cambiasso, Alvarez – Pazzini, Diego Milito összeállításban lép fel vasárnap este háromnegyed kilenckor (tv: Digi Sport, 20.10), és a Milan számára valóban fontosabb a siker, mivel csupán jobb gólkülönbségével előzi meg a holnap a Cagliarit fogadó Juventust. „Nem félünk” – hangoztatja Thiago Silva, a vörös-feketék brazil védője, de ezzel nem mond sokat.

Majd az eredmény beszél.

Egyelőre csak annyi biztos, hogy a San Siróban telt ház lesz, továbbá az, hogy nem változik a Milan–Inter rangadók örök góllistájának dobogós mezőnye. Az élen ugyanis Andrij Sevcsenko (14) áll, mögötte pedig a stadionnévadó Giuseppe Meazza (13), valamint Gunnar Nordahl és Nyers István (11–11) következik. Honfitársunk annak idején – 1948 és 1954 között –183 mérkőzésen 133 gólt ért el az Inter színeiben.

Ehhez hasonló magyar termés jó ideje nem fenyeget a Serie A-ban (sem); évtizedek óta egészen más a nyers valóság.

Az olasz bajnokság élmezőnye:

1. Milan 37 pont, 2. Juventus 37, 3. Udinese 35, 4. Lazio 30, 5. Inter 29.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.