Gólszerző szobor

Kereken egy hónappal az után, hogy könnyek között vett részt saját szobra avatásán az Emirates stadion előtt, Thierry Henry drámai körülmények között tért vissza az angliai gyepre.

Az akkor még 226 góljával az Arsenal örök gólkirályi rangjával büszkélkedő Henryt két másik legenda, Herbert Chapman volt edző és Tony Adams korábbi csapatkapitány társaságában tüntette ki a klub. A most harmincnégy éves csatár 2007-ben fordított hátat az észak-londoni gárdának, és tette át székhelyét Barcelonába, majd Amerikába, a New York Red Bullshoz.

Az „ágyúsok” volt csapatkapitánya a Major Soccer League téli szünetét kihasználva tért vissza régi dicsősége színhelyére, hasonlóan az LA Galaxyben játszó David Beckhamhez, aki egy évvel ezelőtt aMilanhoz szegődött rövid időre. Az Arsenal sokat szenvedő szurkolótábora és Arsene Wenger edző is úgy várta Henryt, mint aMessiást. A francia klasszis az utolsó huszonkét percre ment be a Leeds elleni FA Kupa-találkozón, amely akkor gól nélküli döntetlenre állt, előrevetítve az újrajátszás veszélyét. Tíz perccel később viszont megtörtént a legoptimistább forgatókönyvben megírt csoda: egy fénykorához képest rutin-, mégis nehéz szögből elért góllal Henry megszerezte a vezetést, sőt beállította a végeredményt (1-0).

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

Henry túláradóan, teátrálisan ünnepelte 227. Arsenal-gólját – meg a továbbjutást a negyedik fordulóba, amelynek során az Aston Villa lesz az ellenfél –, s a különleges esemény még az állandóan gondterhelt Wenger mester ajkára is mosolyt varázsolt. Ám az is az igazsághoz tartozik, hogy a volt francia világbajnok alig több mint húsz perc után is láthatóan elfáradt, és nem valószínű, hogy képes lenne végigjátszani egy felpergetett tempójú Premier Liga-mérkőzést. Lélektani lökést azonban adhat csapatának, amely 2005 óta egyetlen trófeát sem nyert. A találkozó után Henry hitetlenkedett, amiért az ESPN tévécsatorna őt találta a meccs emberének, Wenger pedig álomszerűnek nevezte a csatár feltámadását és könnyednek tetsző gólját. Az edző reményei szerint a vendégszereplésből még visszamaradt időben Henry sikeres párost alkothat a jelenlegi csapatkapitánnyal, a holland Robin van Persie-vel, aki a 2011-es naptári évben elért 35 góljával mindössze eggyel maradt el Alan Shearer ang liai rekordjától.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.